To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Wypożyczalnie samochodów

Anonymous - 08-12-2005, 23:05
Temat postu: Wypożyczalnie samochodów
Czy ktoś z szanownych mitsumaniaków miał przyjemność (bądź nieprzyjemność) korzystać z EasyCar ( http://www.easycar.com )? A może macie jakieś dobre doświadczenia z innych wypożyczalni aut za granicą?
Anonymous - 08-12-2005, 23:10

Hertz
Płacisz trochę więcej ale nie czepiają się ryski na zderzaku

Karwoś - 08-12-2005, 23:30

Nie bardzo się w tym oriętuję ale z tego co wiem to trzeba dokładnie widzieć co pokrywa ich ubezpieczenie - żeby sie potem nie okazało że pewnych szkód nie uwzględnia wypożyczający. I wtedy jest problem
Anonymous - 09-12-2005, 09:50

Karwoś napisał/a:
Nie bardzo się w tym oriętuję ale z tego co wiem to trzeba dokładnie widzieć co pokrywa ich ubezpieczenie - żeby sie potem nie okazało że pewnych szkód nie uwzględnia wypożyczający. I wtedy jest problem

Dokładnie tak jest. Niektóre firmy zastrzegają sobie udział własny w wypadku szkody całkowitej, albo innej kolizji. Dochodzi to do 800 eurosów. Tego jestem świadom.

Mnie chodziło raczej o ich rzetelność, jakość samochodów, upierdliwość przy zwracaniu auta i czy terminowo zwracają kaucję. No i oczywiście o wszelkie ukryte koszty. Hertz jest fajny, ale piekielnie drogi, podobnie jak Avis. 120 euro za dobę za samochód klasy punto to trochę drogo. Za 150 euro można mieć fiestę na tydzień w easyCar.

Anonymous - 09-12-2005, 19:40
Temat postu: hehehe
hehehe jak na mitsumaniaka malkontenta przystało....żony i samochodu sie niepożycza :D :) nawet poza granicami kaju ;)
wiem że to troche OT ale teraz już bede grzeczny.... mam w domu taką umowe z rent Caru gdzie wyraźnie pisze o udziale własnym w razie powstania szkody...brbrbrrb

Anonymous - 01-02-2006, 14:52

Może się komuś przyda...

http://www.autoeurope.com/

Najlepsze ceny jakie znalazłem, a samochody pochodzą z renomowanych wypożyczalni (Hertz, Europcar, Avis...) - biorą dużo samochodów to i ceny mają naprawdę atrakcyjne. W każdym razie wypróbowałem i mogę polecić jako działający, bezpieczny i stosunkowo tani sposób na samochód za granicą.

Anonymous - 03-02-2006, 15:33

Hej,

Na poczatku marca jade na 2-3 tygodnie do USA, m.in. z kumplem urzadzimy sobie road-tripa i w zwiazku z tym mam pytanie - znacie jakies dobre wypozyczalnie w USA?
Wypozycze oczywiscie Eclipse GSX :P Prawko amerykanskie mam aktualne, wiec z papierami nie ma problemu (pisze z gory, bo moj kolega ostatnio na sam paszport gdzies tam nie mogl wypozyczyc- ID chcieli amerykanskie)

M.