Sigma/Diamante Ogólne - zawieszenie-PORADA
Anonymous - 13-05-2007, 20:43 Temat postu: zawieszenie-PORADA Witam wszystkich!!!
Chciałbym prosić o poradę w sprawie wymiany podzespołów w mojej laluni:)
Od 2 lat poruszam się po całej Polsce tym autem wiec stan zawieszenia znacząco się pogorszył.....mianowicie dzisiaj puka chyba wszystko co może zarówno na przedniej jak i tylnej osi!!! zgromadziłem trochę funduszy i chce to naprawić. Byłem u dwóch rożnych mechaników FACHOWCOW i każdy mówił ze trzeba wymienić co innego...
Niestety nie znam się zbytnio na mechanice pojazdów wiec prośże fachowców o sporządzenie LISTY podzespołów jakie powinienem sprawdzić i wymienić....AMORY wymieniłem(co dużo mnie kosztowało) Z GORY DZIEKUJE//PZDR
Anonymous - 13-05-2007, 21:57
Kolego jedź do diagnosty i on sprawdzi gdzie masz luzy i co Ci stuka w zawieszeniu i co ewentualnie trzeba wymienić aby był właściwy efekt wydania pieniędzy.
Możliwe że trzeba wymienić tuleje wahacza przednią lub(i) tylną a tylna to już wydatek około 100-150zł przednia należy zmierzyć Chi-Man podał wymiary i ja też znajdziesz w postach o wahaczu szybko zużywa się drążek łączący drążek reakcyjny z góra wahacza ponadto gumy drążka reakcyjnego ale dużo by tu pisać ....najpierw sprawdź !
Pozdrawiam
|
|
|