To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Problemy techniczne - Czy warto kupować lampy od "anglików"?

spidernet - 14-05-2007, 21:14
Temat postu: Czy warto kupować lampy od "anglików"?
Mój model to Mitsubishi Galant r. 2000. Niestety mam zbitą prawą przednią lampę. Jedyne co mogę znaleźć w necie to lampy z demontażu tzw. wersji angielskich Galanta. Jak wszyscy wiemy obowiązuje tam tuch lewostronny, zastanawiam się więc czy warto wogóle kupować taki element od "anglika"? Interesuje mnie zakup również prawego kierunkowskazu dlatego proszę o informację jak to się ma do Polskich warunków i czy wymienione elementy będą pasowały do mojego modelu?
Bartek - 14-05-2007, 21:16

Kierunek możesz kupić od anglika, reflektory nie .....

Nie dubluj tematów....

spidernet - 14-05-2007, 21:26

Wydaje mi się, że temat jest w miarę wartościowy bo na Polskim rynku dużo osób pewnie nie wie jakie znaczenie ma typ lampy.

Poza tym w temacie: http://www.mitsubishi-gra...=quote&p=157467

napisałeś:

Bartek napisał/a:

...
Części od anglików nie przydadzą się do niczego - chyba, że podłużnica.... Lusterka, lampy..... wszystko inne

Z tego rozumiem, że lusterka i lampy pasują :roll:

Czyli jak to w końcu jest - pasują czy nie? Może ktoś się wypowie kto wie na bank jak to jest?

akbi - 14-05-2007, 21:30

spidernet napisał/a:
Bartek napisał/a:

...
Części od anglików nie przydadzą się do niczego - chyba, że podłużnica.... Lusterka, lampy..... wszystko inne

Z tego rozumiem, że lusterka i lampy pasują :roll:

spidernet, przecież Bartek wyraźnie napisał, że NIE pasują :|

spidernet - 14-05-2007, 21:34

akbi, ja tam aż tak wyraźnie tego nie widzę dlatego zacytowałem odp. z innego tematu. Ale ok, nie róbmy problemu -temat zamknięty -lampa nie będzie pasowała i tyle :?
Bartek - 14-05-2007, 21:37

spidernet napisał/a:
Wydaje mi się, że temat jest w miarę wartościowy bo na Polskim rynku dużo osób pewnie nie wie jakie znaczenie ma typ lampy.

Dlatego go zostawiłem, a nie wlepiłem red-bara na dzień dobry ;)

Napiszę jeszcze raz wyraźnie:

Lampy przednie, lusterka boczne, fotele przednie (z wyjątkiem wypasów skóra, elektryczne sterowanie itp), wycieraczki, konsola środkowa, panel klimy, przewody klimy, listwa wspomagania - maglownica....

są bezwartościowe na naszym rynku

swees - 14-05-2007, 22:30

logicznie bartek napisał we wcześniejszym poście: lampy można przekładać, reflektory nie...

pozdr

spidernet - 14-05-2007, 23:20

swees napisał/a:
logicznie bartek napisał we wcześniejszym poście: lampy można przekładać, reflektory nie...

pozdr

Lampy można, reflaktory nie? Teraz już wogóle nie rozumiem bo myślałem, że oba to jedno i to samo :roll:

Matejko - 14-05-2007, 23:30

lampy tyl
Tomasz82 - 15-05-2007, 03:01

reflektory maja inne katy padania snopu swiatla,wiec ty z takim reflektorem bedziesz oslepiac ,a samochod nie przejdzie przeglodu.