Lancer Ogólne - szyby niechca sie otwierac
puntspusy - 15-05-2007, 14:08 Temat postu: szyby niechca sie otwierac nie wiem co jest grane ale dwie ( elektryczne ) szyby w lancerze w jednym czasie sie zchrzanily, prawy przod i lewy tyl.. jedna jakby sie naprawila ( zdolalem ja zamknac, teraz otwiera sie ale jakby ciezej ) zas druga otwiera sie na szerokosc 3 palcow i ni chu..chu.. wiecej.
Niemialem jeszcze czasu zeby sciagac tapicerke,..
powiedzcie tak na oko co sie stalo sie ?
i jak to jest ze w mitsu cos sie psuje tak samo od siebie
Adaho_krak - 15-05-2007, 14:53
... zrobiło się ciepło i uszczelki ja trzymają najprawdopodobniej, u mnie tak było.
Rada: Posmarować uszczelki wazeliną techniczną, ewentualnie są specjalne specyfiki do uszczelek typu silikon w spray'u. U mnie pomogło na chwilę po WD-40, na dłużej po silikonie, a od jesieni z.r. po wazelinie spokój.
Hugo - 16-05-2007, 10:18
puntspusy napisał/a: | jak to jest ze w mitsu cos sie psuje tak samo od siebie | I samo się naprawia, nie? Mam już drugiego Colta i to samo wrażenie co Ty.
puntspusy - 16-05-2007, 11:58
nie wiem HUGO zamotales mnie swa przewrotna odpowiedzia
co autor mial na mysli ? !
a propos to tez moje drugie mitsu
z tym psuciem to chodzi mi o to ze jednego dnia szyba chodzila wysmienicie, drugiego przestala, bez przyczyny a w zasadzie dwie ( magia czy czary ? ). Zrozumialbym gdyby jedna miala zawias ale dwie tego samego dnia ? łuuu jakie czary jakie czary
sprobuje z uszczelkami jak sugeruje adaho_krak
luzatzky - 16-05-2007, 15:35
A może po prosy spadła linka lub co gorsze się zerwała?
Zdejmij boczki i zobacz (chwila moment).
Hugo - 17-05-2007, 00:13
puntspusy napisał/a: | nie wiem HUGO zamotales mnie swa przewrotna odpowiedzia | Nieważne. Miałem na myśli to co Ty. Raz coś działa, nagle przestaje, aby na następny dzień znów zadziałać. U mnie dotyczy to nie szyby, ale czegoś innego. Nie róbmy OT.
luzatzky - 17-05-2007, 13:37
No to proponuje jeszcze sprawdzić i ewentualnie przeczyścic przełącznik od szyby.
puntspusy - 18-05-2007, 07:14
tz jedna po jednym dniu niedzialania naprawila sie - cud
druga dzis bede sprawdzal, przyszly do mnie zegary z MoMana i niewiem za co sie zabrac
|
|
|