To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Lancer CB0 - [CB4W 1.6] zepsute wycieraczki...

Anonymous - 24-05-2007, 00:08
Temat postu: [CB4W 1.6] zepsute wycieraczki...
Witam forumowiczów ma pytanie do was przyjechałem z francji z pracy patrze na miska a ona ma podniesione wycieraczki mysle moze komus sie nudziło złozyłem je załanczam a tu silniczek chodzi a wycieraczki ani drgną :/ teraz moje pytanie jak dostac sie do mechanizmu wycieraczek po odkręceniu srobki przy ramieniu wykręca sie ją czy normalnie wyciąga? bo nie chce tego popsuc bardziej ??
Anonymous - 24-05-2007, 08:12

Musisz ściągnąć wycieraczki, a następnie podszybie (mocowane na plastikowe spinki). Obstawiam, że przeguby się wyrobiły, ramiona spadły i będzie Cię czekała wymiana mechanizmu...
Anonymous - 24-05-2007, 09:41

tak royumie ze musze je sciagnac ale własnie o to pytam czy je sie wykręca z tej sroby co ja mocuje czy poprostu wyciąga bo próbowałem sciagnac ale nie idzie a nie chce narobic wiekszego bałaganu :p
Anonymous - 24-05-2007, 09:55

Po odkręceniu śrubki po prostu ściągasz ramię wycieraczki. Jeśli do tej pory nie było ściągane, moze siedzieć sztywno. Proponuję zatem odkręcić śrubke i podnieść ramię - wówczas łatwiej schodzi.
Anonymous - 24-05-2007, 16:24

wielkie dzieki juz wszystko zrobione :)
Anonymous - 24-05-2007, 21:46

ryzy napisał/a:
wielkie dzieki juz wszystko zrobione :)
Pochwal się, co było przyczyną i jak ją usunąłeś.
Anonymous - 25-05-2007, 17:25

Wiec taka jak mowiłes przegub sie wyrobił niestety i musiałem wymienic mechanizm na szczescie miałem go w piwnicy :]