Carisma - Ogólne - Turbo ???
wolgaster - 25-05-2007, 23:32 Temat postu: Turbo ??? Widział ktoś taki patent ???
Anonymous - 26-05-2007, 00:06
takiego kretynizmu to w życiu nie widziałem, brechta
Anonymous - 26-05-2007, 14:44
Ta i koles ma turbo na dolocie
I teraz wyciaga z 300kucy wiecej
major - 26-05-2007, 14:52
pomysłowość ludzka nie zna garanic
saphire - 26-05-2007, 17:12
Wiecie co, ja bym się tak nie śmiał. Widziałem kiedyś podobny patent. To nie klasyczne turbo - to coś jest napędzane szybkoobrotowym elektrycznym silnikiem i daje doładowanie max +0.5 bara. Co w efekcie może dać 20-30 kucy więcej lub niezłą korektę krzywej momentu. Ja bym się nie śmiał bo kiedyś miałem okazję przejechać się Corsą z takim czymś. Identyczną jak moja. Niestety moją zostawiała daaaaleko w tyle. Może to durnie wygląda ale nie koniecznie może durnie działać... Po kablach które tam dochodzą wygląda mi to właśnie na taki patent
wolgaster - 26-05-2007, 17:23
Właśnie zastanawia mnie ta masa kabli jakby było to czymś zasilane. Naturalnie wcięło akumulator a to pseudo turbo czy jak tam ta k... się nazywa jest w miejscu gdzie powinien być ale bateryjka jest pewnie gdzieś w bagażniku a kabelki ciągną się do niej. W każdy razie GDI turbo !!!!
Anonymous - 30-05-2007, 22:55
saphire napisał/a: | Wiecie co, ja bym się tak nie śmiał. Widziałem kiedyś podobny patent. To nie klasyczne turbo - to coś jest napędzane szybkoobrotowym elektrycznym silnikiem i daje doładowanie max +0.5 bara. Co w efekcie może dać 20-30 kucy więcej lub niezłą korektę krzywej momentu. Ja bym się nie śmiał bo kiedyś miałem okazję przejechać się Corsą z takim czymś. Identyczną jak moja. Niestety moją zostawiała daaaaleko w tyle. Może to durnie wygląda ale nie koniecznie może durnie działać... Po kablach które tam dochodzą wygląda mi to właśnie na taki patent |
Nie no nie przesadzajmy z tymi 20-30KM, nawet jeżeli toto coś cokolwiek daje (bo nie wierzę, że cokolwiek to pomaga) to na pewno nie 20 koni. Przede wszystkim, żeby ten wynalazek w ogóle coś dał to trzeba by było zestroić komputer, bo co z tego, że silnik dostaje więcej powietrza, jak musi do tego odpowiednią ilość paliwa jeszcze dostać, a fabryczny komp z czymś takim nie poradziłby sobie, więc strojenie elektroniki jest potrzebne. Ale i tak jakoś wiary nie daję, żeby to dało więcej niż 10KM, jeżeli w ogóle takie coś działa oczywiście.
piwkotom - 30-05-2007, 23:01
O takim patencie zwanym E-Turbo bylo juz male conieco
|
|
|