To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Galant - Ogólne - Co w Galancie oznacza emblemat SPORTEDITION?

spidernet - 26-05-2007, 10:11
Temat postu: Co w Galancie oznacza emblemat SPORTEDITION?
Czym różni się konkretnie Galant Sportedition od standardowego?
Rafal_Szczecin - 26-05-2007, 11:35

zderzakami (przod , dokladka do tylu , dodatkowo karbonowym wykonczeniem deski srodkowej )
akbi - 26-05-2007, 11:47

i wersja SE powinna miec felgi alu 17 " o troszke inym ksztalcie ... a przynajmniej tak mi sie wydaje :)
piwkotom - 26-05-2007, 11:55

Troche znajdziesz TUTAJ
spidernet - 26-05-2007, 13:20

A jakieś zmiany w silniku czy też zawieszeniu też miały miejsce?
Rafal_Szczecin - 26-05-2007, 13:59

spidernet napisał/a:
A jakieś zmiany w silniku czy też zawieszeniu też miały miejsce?

znajdziesz na forum . bylo juz ze 30 razy . (po pewnej dacie - ktora znajdziesz na forum :D ) zmianie ulegly hamulce ( ale nie tylko w sporcie, ale we wszystkich )

aha no i potem wprowadzono zegary high contrast

piwkotom - 26-05-2007, 14:03

Jesli chodzi o zawieche i silnik zmian nie bylo. Tak jak napisal Rafi, od 08.98r byly zmienione przednie tarcze na wieksze, pozniej pojawila sie jeszcze kontrola trakcji itp., ale to dotyczylo wszystkich modeli. SE rozni sie glownie plastikami na zewnatrz (progi, zderazki + halogeny) oraz wystrojem/materialami wnetrza+HiContrast.
Ma bardziej fajoski zderzak przedni+HiContrast, zaluje ze ich nie mam ale moze kiedys ;)

macia - 26-05-2007, 15:58

piwkotom napisał/a:
pojawila sie jeszcze kontrola trakcji itp., ale to dotyczylo wszystkich modeli

Niezupełnie. Kontrola trakcji była w wybranych modelach, na przykład w moim miśku nie mam tego gadżetu. Mam natomiast hi-contrasty :wink:
Oprócz tego oczywiście SE powinno mieć skórę na kierownicy, gałce biegów i dźwigni ręcznego.

Anonymous - 26-05-2007, 17:02

skoro juz tak mowa o sport edition
mam takie pytanko troszke z innej beczki
niedawno zakupilem ea5 i musialem go zostawic na ponad 2 miesiace w garazu
czy nieuzytkowanie samochodu przez taki czas prowadzi do jakis ubocznych skutkow??

Pozdrawiam :)

saphire - 26-05-2007, 18:03

Zgodnie z zasadą iż organ nieużywany obumiera wypadało by z raz na tydzień odpalić auto i przejechać się bodaj 10km.
Anonymous - 26-05-2007, 21:08

Rafal_Szczecin napisał/a:
dokladka do tylu , dodatkowo karbonowym wykonczeniem deski srodkowej

Dokładki z tyłu nie ma .jest standardowy zderzak chyba ,ze mowa tu o Avance bo tam juz byla.Co do karbonu to ja np. mam srebrną konsolę.
Hi kontrastow tez jeszcze nie mam bo byly troche pozniej.
Natomiast faktycznie progi i zderzak przedni sa inne.Felgi 17" i chyba lekko ciemniejsze szyby.

spidernet - 27-05-2007, 11:40

bokciu napisał/a:
Rafal_Szczecin napisał/a:
dokladka do tylu , dodatkowo karbonowym wykonczeniem deski srodkowej

Dokładki z tyłu nie ma .jest standardowy zderzak chyba ,ze mowa tu o Avance bo tam juz byla.Co do karbonu to ja np. mam srebrną konsolę.
Hi kontrastow tez jeszcze nie mam bo byly troche pozniej.
Natomiast faktycznie progi i zderzak przedni sa inne.Felgi 17" i chyba lekko ciemniejsze szyby.

U mnie jest podobna sytuacja. Mam srebrny środek nawiązujący kolorem do karoserii, brak zegarów highcontrast. Progi i zderzaki już są. Jednym czym się interesowałem to dokładka z tyłu pod zderzak. Ja takiego elementu nie mam i trochę mnie to dziwi, bo trochę dziko auto wygląda ze standardowym zderzakiem. Chyba będzie trzeba samemu coś zrobić w tej sprawie. Póki co widziałem na forum, że użytkownicy posiadają ciekawe obniżenia tylnego zderzaka... Ciekawe gdzie takie części można zdobyć...

JaGrab3 - 29-05-2007, 11:59

SE mają też przyciemniane szyby wszystkie od połowy auta, ale nie wiem czy wszystkie SE, z tych co ja widziałem to miały i to nie lekko a bardzo przyciemnione. Ale i tak mimo tych wszystkich zmian to najważniejszym jest znaczek na tylnej klapie!
Anonymous - 29-05-2007, 21:18

JaGrab3 napisał/a:
znaczek na tylnej klapie

Najwieksza tandeta w tym aucie.
Wyglada jak ze sklepu z artykułami motoryzacyjnymi do Fiata 126p :D

JaGrab3 - 29-05-2007, 21:23

No proszę największa wiec są też inne podaj proszę ;) . A znaczek to jest boski nie przesadzaj, naprawde wszystkie dzieciaki z osiedla sie na niego napalają!