To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Galant E3xA i starsze - [E33A 2.0] jak ustawić obroty gazu?

waldi-1 - 28-05-2007, 14:13
Temat postu: [E33A 2.0] jak ustawić obroty gazu?
witam czy jest możliwość podwyzszenia obrotów silnika na instalacji gazowej tak zeby niezmieniały obrotów silnika na benzynie? mam taka przyczyne na benzynie mam obroty ok a na gazie zaniskie
Anonymous - 28-05-2007, 16:52

wystarczy podkrecic obroty na gazie...
Jaka masz instalacje? w I generacji sam mozesz podniesc na redukutorze lub rurze dolotowej do przepustnicy; w wyzszych generacjach trzeba to zrobic u gazownika - podlaczyc sie pod kompa i wyregulowac.

waldi-1 - 28-05-2007, 17:01

mam zwykła instalacje , jak to zrobić gdzie to sie znajduje i czy to niezwiekszy mi zużycia paliwa?
Anonymous - 28-05-2007, 17:09

wlasnie dlatego wypadaloby zrobic to u gazownika - wpakuje sonde do wydechu i ustawi tak jak powinno byc.
no ale sam tez mozesz pokombinowac - jedna "sruba" (zawor) jest na przewodzie gumowym ktory tloczy gaz z reduktora do przepustnicy a druga na reduktorze (wystajaca plastikowa walcowata); wlacz sobie na gaz i kręc :wink:

waldi-1 - 28-05-2007, 17:11

ta pierwsza na tym dolocie gumowym to jest chyba do mieszanki to raczej odpada a ta 2 do czego którą lepiej podkrecić?
byłem u gazownika ale on mi za małe ustawił

Anonymous - 28-05-2007, 17:49

przyznam ze dokladnie juz nie pamietam, juz daaawno gazu nie posiadam :wink: ale nią powinienes podniesc obroty
zapamietaj jej ustawienie obecne i odkrec troche, jak nic nie polepszysz to wroc do poprzedniego i tyle.
a swoja droga to kiepski gazownik skoro zle ustawil...

waldi-1 - 28-05-2007, 17:53

a wiec powiem ci tak dla przypomnienie bo juz ustawiłem, na zaworze dolotowym mam zaznaczone nacieciem, obroty zwiększyłem pokretłem na tym kolektorze i jest juz ok a co do mechaników to sam wiesz jacy sa biora kase a nic nierobią,. Niewiesz moze przypadkiem jak podciagnac obroty na krokowym?
Anonymous - 28-05-2007, 18:00

na przepustnicy u gory, tuz przy TPS-ie powinna byc sruba (mozliwe ze pod gumowa zaslepka) i to ona od tego jest. ale jesli chodzi o ustawienie wolnych obrotow to zajrzyj na strone Krzyzaka jest tam opisane co pokolei...
waldi-1 - 28-05-2007, 18:08

chodzi ci o ta śrube przy lince gazu?

[ Dodano: 28-05-2007, 18:09 ]
chodzi ci o ta śrube przy lince gazu? no jesli niema to zadnego wpływu na spalanie i niema innego sposobu to zrobie to

Anonymous - 28-05-2007, 18:23

nie przy lince, prawie centralnie na gorze w przepustnicy (nie gdzies obok) z tym ze nie wiem jak to w twoim silniku jest, moze jej nie byc...
ale tak jak pisalem wczesniej, zajrzyj TU

waldi-1 - 28-05-2007, 18:38

ok juz sobie poustawiałem według swoich potrzeb bardzo ci dziekuje teraz jeszcze tylko zakupic pokrywe filtra powietrza i maszynka znów jak nowa
Anonymous - 28-05-2007, 18:46

no i swietnie!!! :wink: niech mu na zdrowie wyjdzie!
waldi-1 - 28-05-2007, 18:56

na zdrowie mu wyjdzie jak dostanie dobre paliwo ale wiesz jak jest w polsce z paliwem, w pełni zdrowy bedzie po zamontowaniu tej pokrywy bo jak narazie to niemam ssania i cięzko pali jak zimny