To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Komputery, RTV, AGD, Komorki - Papier do drukowania zdjęć

Anonymous - 05-06-2007, 17:44
Temat postu: Papier do drukowania zdjęć
Moze ktoś mi doradzić jaki papier zakupić do drukowania zdjęć :?: :?: :?:
Wlasnie przeglądam allegro i troche tego jest - pełno firm, rodzajów itd

Dodam ze chce drukować tradycyjne zdjęcia 9x13 lub większe.....
Aaaaaa i dowodowe chce wydrukować też :wink:

arekp - 05-06-2007, 19:49

A czy to sie oplaca? Wykonanie odbitek - zwlaszcza tych typowych rozmiarow - jest na tyle tanie, ze moim zdaniem nie warto.
stanik - 05-06-2007, 20:49

niom, jeśli masz zamiar drukować jakieś większe ilości, to przy wydrukach rzędu 20-30 sztuk taniej wyjdzie w jakimś labie wysyłkowym. Z jedna sztuką to jeszcze można się pobawić.
Pozdrawiam

Anonymous - 05-06-2007, 20:54

Ale jakbym chciał od czasu doc zasu wydrukować to jaki papeir - nie mowie o masowym drukowaniu fotek - tak sobie czasami. Nie wiem jak u was ale u mnei kasują za jedno 0.90gr -standardowy wymiar.

Ile biora w labie wysyłkowym :?: w sumie nigdy nie bawiłem sie w to.

arekp - 05-06-2007, 23:15

dm17 napisał/a:
Ile biora w labie wysyłkowym :?: w sumie nigdy nie bawiłem sie w to.

W kwestii doboru papieru niestety nie pomoge. Mam stara dobra HP 710C z `99 roku, ktora jest nie do zajechania ;-) Niestety (a moze i stety) nie obsluguje trybu foto (a moze i obsluguje a ja o tym nie pamietam ;) ).

Uwazam, ze szkoda sie piep* z drukowaniem. W Szczecinie za odbitki 10x15 place nie wiecej jak 0,8PLN w najlepszym labie.

Z sieci pamietam tylko http://www.labfoto.pl/static/cennik.mhtml (0,49 promocja/0,79 normalnie) oraz http://fotojoker.foto.onet.pl

stanik - 05-06-2007, 23:22

hehe, ja też mam 710C i nawet nie planuje się z nią rozstawać. Choć ostatnio trochę ma problemy z podajnikiem papieru i jak już mam mało to niestety czasem ma problem z zassaniem. Tusze duże i tanie w eksploatacji :) jednym słowem chyba polecamy? :)

Co do labów to ja wywoływałem w Superfoto z netu oraz w FotoIT z allegro. I powiem szczerze, że zależy na kogo się trafi w labie, bo raz w Superfoto potrafią zrobić ekstra odbitkę, a innym razem rozjadą balans bieli :/ Totalna loteria niestety, mimo, że są drożsi.

A co do papieru to kilka lat temu (5?) drukowałem na drukarkach HP na papierze HP z połyskiem zdjęcia w formatach A4, które do dzisiaj wiszą u mnie na ścianie i wyglądają dalej ekstra.

Pozdrawiam

arekp - 05-06-2007, 23:36

stanik napisał/a:
hehe, ja też mam 710C i nawet nie planuje się z nią rozstawać. Choć ostatnio trochę ma problemy z podajnikiem papieru i jak już mam mało to niestety czasem ma problem z zassaniem. Tusze duże i tanie w eksploatacji :) jednym słowem chyba polecamy? :)

Zdecydowanie polecamy. Tusze faktycznie duze, ekonomiczne i stosunkowo tanie - choc ostatnio dwa razy zalalem ze strzykawki dla testu.

Jesli chodzi o zasysanie papieru to w zaleznosci od Twoich zdolnosci manualnych polecam zaopatrzyc sie w zestaw czesci lub oddac na wymiane. To sie da naprawic ... stawiam, ze waleczki sie wyrobily.

Ze starych HP nie do zajechanai sa tez laserowki 1100, kolega uzywa i nie zamierza sie jej pozbyc. No i wystarczy popatrzec po ile te drukarki nadal chodza na rynku ... podobnie jak stare dobre iglowki OKI 3320, ktore sa produkowane od chyba 8-9 lat i jedyne co sie w nich zmienilo to dodano port USB ;) Dla mnie przy 710C problemem zaczyna byc jedynie LPT i bede musial sie postarac o jakis printserwer sieciowy.

Anonymous - 05-06-2007, 23:59

ja mam 710 i pekl pasek wielorowkowy glowicy.... a raczej nowego nie dostane ;(
Anonymous - 06-06-2007, 09:28

Dzięki Panowie - ja mam HP 940 i tez nie moge złego słowa powiedzieć - dla mnie to taki Mitsu wsród drukarek - niedozajechania :wink: :mrgreen:
Co do papieru to - tez miałem 3 strony HP jak kupowałwem drukarke i własne były super, wydrukowałem na nich fotki i wyglądaja pierwsza klasa. Pytam sie o papier dlatego ze nie zawsze chce mi sie biegac z jedną fotką do zakładu :doubt:

Ale i tak dzięki za pomoc :!: :!: