To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Ciekwaostka z Suprasla ...

arekp - 07-06-2007, 10:21
Temat postu: Ciekwaostka z Suprasla ...
Jackie, kiedy przeorasz swoja dzialke? ;-)

Cytat:
Jeden z mieszkańców Supraśla koło Białegostoku odkrył na swojej działce kamienny przedmiot, który archeolodzy uznali za zabytkową chrzcielnicę. Przypuszczają, że pochodzi ona z XVI wieku i mogła wówczas stanowić wyposażenie supraskiego klasztoru.

Wiecej na onet.pl

Jackie - 07-06-2007, 12:20

No cóż, miasteczko jest stare i pewnie nie jeden jeszcze skarb się znajdzie. Na mojej działce według opowieści prababci jest gdzieś zakopany czajnik "świnek" (złotych rubli), który ktoś z moich protoplastów przed zesłaniem ukrył. Ile w tym prawdy- nie wiem, ale kiedyś wypożyczę wykrywacz metali szlachetnych i może coś z tego będzie ;)
BTW, Staszka Maksymowicza znam a Wołkow jest serdecznym przyjacielem mojego ojca, więc wybadam temat i jakieś fotki porobię jak tylko się z nimi spotkam.
Pozdrawiam

Rafal_Szczecin - 07-06-2007, 13:18

Cytat:
Stanisław Maksymowicz, mówi, że wielki kamień na tej działce interesował go od dawna

Cytat:
Teraz przedmiot ma tam trafić z powrotem - do Muzeum Ikon

no i zabiora mu jego kamyk :( ;)

Anonymous - 07-06-2007, 18:35

Jackie napisał/a:
ale kiedyś wypożyczę wykrywacz metali szlachetnych i może coś z tego będzie
, chętnie pomogę w poszukiwaniach i wydobyciu ,,stadka świnek '' :mrgreen: posiadam potrzebny sprzęt :lol:
saphire - 07-06-2007, 18:41

To się nazywa determinacja - gość kupił działkę tylko po to by się dobrać do kamienia który tam był... :shock: