Off Topic - Ciekwaostka z Suprasla ...
arekp - 07-06-2007, 10:21 Temat postu: Ciekwaostka z Suprasla ... Jackie, kiedy przeorasz swoja dzialke?
Cytat: | Jeden z mieszkańców Supraśla koło Białegostoku odkrył na swojej działce kamienny przedmiot, który archeolodzy uznali za zabytkową chrzcielnicę. Przypuszczają, że pochodzi ona z XVI wieku i mogła wówczas stanowić wyposażenie supraskiego klasztoru. |
Wiecej na onet.pl
Jackie - 07-06-2007, 12:20
No cóż, miasteczko jest stare i pewnie nie jeden jeszcze skarb się znajdzie. Na mojej działce według opowieści prababci jest gdzieś zakopany czajnik "świnek" (złotych rubli), który ktoś z moich protoplastów przed zesłaniem ukrył. Ile w tym prawdy- nie wiem, ale kiedyś wypożyczę wykrywacz metali szlachetnych i może coś z tego będzie
BTW, Staszka Maksymowicza znam a Wołkow jest serdecznym przyjacielem mojego ojca, więc wybadam temat i jakieś fotki porobię jak tylko się z nimi spotkam.
Pozdrawiam
Rafal_Szczecin - 07-06-2007, 13:18
Cytat: | Stanisław Maksymowicz, mówi, że wielki kamień na tej działce interesował go od dawna |
Cytat: | Teraz przedmiot ma tam trafić z powrotem - do Muzeum Ikon |
no i zabiora mu jego kamyk
Anonymous - 07-06-2007, 18:35
Jackie napisał/a: | ale kiedyś wypożyczę wykrywacz metali szlachetnych i może coś z tego będzie | , chętnie pomogę w poszukiwaniach i wydobyciu ,,stadka świnek '' posiadam potrzebny sprzęt
saphire - 07-06-2007, 18:41
To się nazywa determinacja - gość kupił działkę tylko po to by się dobrać do kamienia który tam był...
|
|
|