To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Galant E5xA - [E57A 2.0D] Problem z prądem....

Anonymous - 10-06-2007, 13:12
Temat postu: [E57A 2.0D] Problem z prądem....
Witam,
niby jeżdzi, niby nic sie nie psuje, ale coś mnie niepokoji. wczoraj padł mi akumulator, całkowicie a kupiłem go chyba w styczniu!! jak jadę w nocy to światła mijania świecą jakbu połową mocy, przy zapalaniu nie zaświecają sie jak kiedyś wszytskie kontroli, ale teoretycznie wszytsko gra, ale tylko teoretycznie! Zapala ładnie nie dusi nie dławi turbinka tylko syka, wszytsko śmiga, ale widzę ze coś sie dzieje!! i ten pisk spod maski, chyba z paska od wspomagania, albo od alternatora, alebo od rozrządu coś tam jest nie teges.
Jak myslicie moji drodzy cóż to może być!!!???

Adaho_krak - 10-06-2007, 13:18

Zwróć uwagę właśnie na pasek alternatora, i zmierz ładowanie czy jest OK. Powinno być powyżej 13V. Możesz jeszcze sprawdzić złączki masowania silnika, ewentualnie przeczyścić - napewno nie zaszkodzi. Nie wspomne tu już o czyszczeniu klem i sprawdzeniu czy dobrze trzymają AKU....
macia - 10-06-2007, 17:38

Pewnie alternator, regulator napięcia się roztego...
Anonymous - 16-06-2007, 12:03

alternator padł:( w czwartel ustawiłem sie ze specem i ciekawe ile mnie to wyniesie...:( juz zaczynam sie bać:( macia, a ile taki regulator napiecia moze kosztowac?? I ILE ZA TAKĄ CZYNNOŚĆ MOŻE MI POLICZYĆ??
DZIEKI KOCHANI ZA POMOC, aha i podobno mitsubishi akcje w serwisie prowadzi do 10 lipca ze przegląd tylko 5 dyszek...:) trzeba sprwdzić
pozdrawiam!

macia - 16-06-2007, 15:54

KaczA napisał/a:
ile taki regulator napiecia moze kosztowac?? I ILE ZA TAKĄ CZYNNOŚĆ MOŻE MI POLICZYĆ??

Jak padł mi regulator w starym alternatorze, to gość powiedział od 100-150zł.

Anonymous - 24-06-2007, 14:49

200 zł !! 95 zł regulator i robocizna 100 !! i juz działa:)
macia - 24-06-2007, 18:42

No to się cieszę :lol: Nawet niewiele się w obliczniach pomyliłem :P