To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[96-02]Lancer CK0 - Mitsu przy obrotach 1100-1200

Anonymous - 10-06-2007, 19:40
Temat postu: Mitsu przy obrotach 1100-1200
Czesc.
Mam taki problem że przy obrotach 1100-1200 słychać brzęczenie metaliczne, tak jakby jakieś łożysko???!! Co to może być? Słyszałem, że to może być łożysko od alternatora. Czy to może być to czy coś innego? proszę o pomoc!! Szukałem na forum, ale nic takiego nie znalazłem.
pozdrawiam

saphire - 10-06-2007, 21:41

Może w rezonans wpada obluzowana blacha osłaniająca kata czy inny kawałek wydechu pod autem?
romek555 - 10-06-2007, 23:11

łożysko raczej nie, bo słychać by było w różnym zakresie obrotów, raczej rezonans jakieś luźnej blachy, tak jak saphire napisał, może być w układzie wydechowym

pozdrawiam

KaWu - 11-06-2007, 08:20

marklask, zacznij moze od rady saphire, .
Ja w poprzednim aucie mialem identyczne objawy jak ty. Po wejsciu pod auto zobaczylem ze blacha pod imitacja katalizatora pucila w 2 miejscach na spawie i stad byl ten dziwek. Przy wyzszych obrotach nic nie brzeczalo.

Anonymous - 11-06-2007, 08:25

romek555 napisał/a:
łożysko raczej nie, bo słychać by było w różnym zakresie obrotów, raczej rezonans jakieś luźnej blachy, tak jak saphire napisał, może być w układzie wydechowym
pozdrawiam

Też tak myślałem i dlatego przyglądałem się tej blasze. Niestety nie zobaczyłem żadnych luźnych miejsc. Zrobie jeszcze tak, że wjadę na kanał, albo podniosę go i wtedy jeszcze raz dokładnie sprawdzę. Jak będę miał problemy to odezwę się.
Dziękuje bardzo za pomoc. pozdrawiam