To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Sigma/Diamante Ogólne - Strzeliło pod maską przy 170km/h i...

Anonymous - 15-06-2007, 21:58
Temat postu: Strzeliło pod maską przy 170km/h i...
teraz nie mam ładowania, wspomagania kierownicy, pali się kontrolka od ABS i akumulatora.
zaadniczo w Sigmie widać dwa paski pod maską z prawej strony. jeden na górze (ten się zerwał) a drugi na dole (ten jeszcze jest).
Kto wie jakie są konsekwencje mechaniczne takiego wypadku? podejrzewam że prędkość nie miała znaczenia, a do domu bez problemu dojechałem (blisko było).

szczerze mówiąc nawet nie wiem co to był za pasek. coś buczał ostatnio, ale nie wiedziałem czemu... :oops: :rolleyes:

to może być pasek wielorowkowy, ale nie wiem a chce wiedzieć co mam sobie dokupić i ciekawi mnie koszt robocizny

Wook@sH - 15-06-2007, 22:41

pasek klinowy, koszt hmm 50-100 , wymiana albo 30-60min samemu albo 50zł u mechanika.
I powinno działać.
miałem podobny przypadek w Lancii znajomej, jade sobie jade a tu nagle kiera twarda i ładownie świeci. Tylko ze tam mocowanie napinacza poszło - sam pasek był OK.

lukasz12 - 15-06-2007, 22:49

Wymień pasek. A czy coś jeszcze się uszkodziło to wyjdzie w praniu. Ja po incydencie ze skrzynią zastanawiam się w którym momencie usłysze BANG i jak daleko będe musiał spychac samochód na pobocze :) . Jak mówią "grunt to się nie przejmować". U zaprzyjaźnionego mechanika za wymiane alternatora i ustawienia paska zapłaciłem jakoś 30 zł