Chcę kupić Galanta! - Co myślicie o tym Galancie?
AniołekM - 17-06-2007, 10:01 Temat postu: Co myślicie o tym Galancie? Jestem użytkownikiem Space Stara i myślę o czymś większym. Na allegro wyłowiłem taką ofertę - http://www.allegro.pl/ite..._5_v6_2002.html - i mam pytanko co sądzicie o takim wyborze? Czy to godny polecania wóz ewentualnie co najczęściej takie modele boli i co szczególnie sprawdzić lub czemu się przyjżeć jeżeli będę się na niego decydował? Dziękuję za wszelkie informacje.
Anonymous - 17-06-2007, 12:09 Temat postu: Re: Co myślicie o tym Galancie?
AniołekM napisał/a: | Jestem użytkownikiem Space Stara i myślę o czymś większym. Na allegro wyłowiłem taką ofertę - http://www.allegro.pl/ite..._5_v6_2002.html - i mam pytanko co sądzicie o takim wyborze? Czy to godny polecania wóz ewentualnie co najczęściej takie modele boli i co szczególnie sprawdzić lub czemu się przyjżeć jeżeli będę się na niego decydował? Dziękuję za wszelkie informacje. |
Sam aktualnie powoli się za takowym rozglądał... Po poczynionych na forum badaniach powiem Ci jedno: sprawdzaj w serwisie i bierz! Super fura, super motor, super wyposażenie. Gdyby nie to że celuję w nieco starszy egzemplarz, pewnie bym się też nim zainteresował... I jeszcze w moim rodzinnym mieście
powodzenia w sprawdzaniu autka!
xcracing - 17-06-2007, 16:01 Temat postu: Re: Co myślicie o tym Galancie?
AniołekM napisał/a: | Jestem użytkownikiem Space Stara i myślę o czymś większym. Na allegro wyłowiłem taką ofertę - http://www.allegro.pl/ite..._5_v6_2002.html - i mam pytanko co sądzicie o takim wyborze? Czy to godny polecania wóz ewentualnie co najczęściej takie modele boli i co szczególnie sprawdzić lub czemu się przyjżeć jeżeli będę się na niego decydował? Dziękuję za wszelkie informacje. |
Kilka rzeczy.
Po pierwsze zderzak i grill pochodzą od innej wersji Galanta Avance a jest to najprawdopodobniej wersja Elegance. Felgi ma od wersji SportEdition.
Piszę o tym dlatego, że warto przyjrzeć się przodowi czy czsem nie było jakiegoś dzwona. Oczywiście ktoś mógł wymienić zderzak bo musię taki bardziej podobał.
Po drugie sprawdź numer VIN żeby przekonać się czy to rzeczywiście rok produkcji 2002 (często podaje się datę pierwszej rejestracji). Odczytasz to po dziewiątym znaku numeru VIN, Y-oznacza rok 2000, 1- 2001, a chyba 2 - 2002.
Poza tym samochód jest piękny, bardzo bogata wersja, najlepszy silnik 2,5 V6. Ma chyba wszystko co w Galantach było oferowane. Jakbym miał kasę a rzeczywiste oględziny wypadłyby dobrze kupowałbym od razu.
Anonymous - 17-06-2007, 22:54 Temat postu: Re: Co myślicie o tym Galancie?
xcracing napisał/a: |
Po drugie sprawdź numer VIN żeby przekonać się czy to rzeczywiście rok produkcji 2002 (często podaje się datę pierwszej rejestracji). Odczytasz to po dziewiątym znaku numeru VIN, Y-oznacza rok 2000, 1- 2001, a chyba 2 - 2002. |
Znasz adres jakiegoś dekodera VIN online? To bardzo pomaga przy wstępnych oględzinach autka...
macia - 17-06-2007, 23:14
Scyzor napisał/a: | Znasz adres jakiegoś dekodera VIN online? To bardzo pomaga przy wstępnych oględzinach autka... |
Widziałem dwa dekodery w necie i żaden nie potrafił rozszyfrować VINu mojego miśka...
Lepiej znajdź dekoder na forum, jest na pewno
[ Dodano: 17-06-2007, 23:15 ]
xcracing napisał/a: | jest to najprawdopodobniej wersja Elegance |
racja, racja. Avance to nie jest
Anonymous - 18-06-2007, 08:05
Jak się nie myle to oglądałem go na giełdzie w Słomczynie jakiś mies.temu i cena była coś 32 lub 35tyś. Siedziało w nim kilku tzw."cwaniaczków" no ale złudzenia często mylą. Myślę ze warto go obejrzeć dokładnie i wnikliwie bo na 1szy rzut oka wygląda super. Tylko, dlaczego się z nim już jakiś czas bujają.
Anonymous - 18-06-2007, 10:06
Ja znam trochę losy tego auta
Jego właściciel to nie żaden cwaniaczek tylko koneser Galantow.
Wcześniej mial sedana do jazdy i kombi na części, kupiłem kiedys od niego części z rozbiorki - wszystko w zgodzie z opisem .
Ten egzemplarz ok rok temu byl oferowany na mobile. Był po kradzieży - nie rozbity tylko miał ukradzione kilka elementów blacharki i wnętrza. Był ofrowanty przez dealera Mitsubishi. Sam zastanawiałem sie aby go kupić....
Został sprowadzony i uzupełniono braki.
Kilka miesięcy temu był wystawiony za 44 tys i nie znalazl kupca.
Powiem tak - gdybym lubil czarną skórę to już bym go kupił.
Pozdrawiam
Amator Galanta
Anonymous - 18-06-2007, 13:21
Napisałem, że pozory często mylą. Ale fakt faktem prezentował się bardzo przyzwoicie
Matejko - 18-06-2007, 14:42
stad taka skladanina, tamtem co opisujesz Amator Galanta chyba nie mial wlasnie zderzaka z tylu i lamp, i poduszek i kilku elementow wewnatrz - stad pewnie to drewno
macia - 18-06-2007, 16:32
Matejko napisał/a: | nie mial wlasnie zderzaka z tylu i lamp, i poduszek i kilku elementow wewnatrz - stad pewnie to drewno |
A ja myślę, że to Elegance ze zderzakiem i grillem od Avance'a. Nawet szyby nie są przyciemnione... Także drewno tam pewnie było od nowości
piotras - 18-06-2007, 17:55
No i chyba Avance niemiały dachu otwieranego. Stawiam na Elegance
AniołekM - 20-06-2007, 11:04
Chyba już po temacie bo ogłoszenie zniknęło a koleś mało kontaktowy a fotki szły 3 dni mailowo do mnie i nie doszły czyli tak jakby ten samochód z góry nie był mi pisany..... życie.
[ Dodano: 15-07-2007, 23:28 ]
Ogłoszenie znowu wróciło - hmmm znowu będę się bił z myślami. Podzownię pogadam zobaczymy co z tego wyniknie.
[ Dodano: 16-07-2007, 07:36 ]
http://allegro.pl/item214..._5_v6_2002.html
To co koledzy mi jeszcze podpowiedzą na temat tego Gala?
Z innych uwag też wnioskuję że kolor przedniego kokpitu a środkowej konsoli przy ręcznym to widać się troszkę różni czyli jakby taka sklejka, ale chyba choruję na tą sztukę.
Bez wizyty w kielcach się nie obejdzie chyba, że ktoś z was jest z tamtej okolicy?
|
|
|