Colt - Ogólne - [ALL] Części jakich firm kupować do Miśków
Anonymous - 18-06-2007, 09:12 Temat postu: [ALL] Części jakich firm kupować do Miśków Witam mam pytanko co do części do colta CJO. Powiedzcie mi jakiej firmy najlepiej kupować części tzn. klocki, tarcze, łożyska kół tuleje itp. Najlepszy stosunek jakości do ceny. I jakiej firmy części unikać?
Dzieki
Hugo - 18-06-2007, 09:22
kamilkkk napisał/a: | klocki, tarcze | Poszukaj na forum, a znajdziesz odpowiedź. kamilkkk napisał/a: | łożyska kół | Firma Koyo (takie też są oryginały). kamilkkk napisał/a: | tuleje | Jeśli chodzi Ci o tuleje wahaczy to polecam chociażby NOK lub pytaj w serwisie. Już masz wybite tuleje w zawieszeniu? Dziwne. kamilkkk napisał/a: | I jakiej firmy części unikać? | Strzeż się jak ognia części z JC. To jest co prawda dystrybutor a nie producent, więc czasami kupisz dobrej jakości część a będzie na niej naklejka "wg katalogu JC". Wtedy OK. Poza tym z JC można kupić np. filtr powietrza i nic więcej. Pamiętaj o tym, że jakąkolwiek część zawieszenia założysz z JC to nie wytrzyma dłużej niż pół roku. I absolutnie żadnych uszczelek nie kupuj z JC. Jeśli sprzedawca w sklepie będzie Ci wpierał, że jakaś część jest oferowana tylko przez JC to po prostu idź do innego sklepu (spotkałem się z takimi przypadkami). Ogólna zasada: nie kupujemy z JC żadnej części zawierającej gumę.
Anonymous - 18-06-2007, 09:59
Dzięki wielkie. Co do tulej to nie mam wybitych ale pytam żeby wiedzieć i żeby być zorientowanym JC - NIE!!! Zapamiętam
Anonymous - 18-06-2007, 10:04
Hugo napisał/a: | Ogólna zasada: nie kupujemy z JC żadnej części zawierającej gumę. | Małe sprostowanie: nie kupujemy części gumowych firmowanych przez JC, tzn. w pudełkach JC. Części w oryginalnych pudełkach uznanych producentów (MitsubOshi, 555, Conti...) kupujemy bez obaw.
Anonymous - 18-06-2007, 10:12
Do zawieszenia coś kupić musze bo stuka ale jeszcze nie wiem co to jest. Napisałem o tym posta wczoraj w warsztacie ale narazie nic Pojade na diagnostyke moze coś znajdą i wtedy się odezwe jeszcze raz co do firmy
Hugo - 18-06-2007, 10:38
gregorbu napisał/a: | Małe sprostowanie: nie kupujemy części gumowych firmowanych przez JC, tzn. w pudełkach JC. Części w oryginalnych pudełkach uznanych producentów (MitsubOshi, 555, Conti...) kupujemy bez obaw. | Tak masz rację. Nieprecyzyjnie się wyraziłem, bo przecież JC ma skatalogowane chyba wszystkie dobre zamienniki.
Anonymous - 19-06-2007, 08:58
a jak z kupowaniem części na allegro? Brał ktoś kiedyś?
Anonymous - 19-06-2007, 10:11
kamilkkk napisał/a: | a jak z kupowaniem części na allegro? Brał ktoś kiedyś? | Jeśli to będą sprawdzone części (czyt. sprawdzonych producentów, polecanych na forum), możesz śmiało kupować. Grunt, żeby nie kupować badziewia, bo tanie.
Anonymous - 23-06-2007, 18:35
CTR podobno lepsze od 555 właśnie testuje
|
|
|