[92-96]Galant E5xA - Galant 95 1.8 GLI
Anonymous - 20-06-2007, 02:20 Temat postu: Galant 95 1.8 GLI Witam wszystkich klubowiczów, jestem tutaj nowy i mam małe doświadczenie jak poruszać sie po forum w związku z tym nie wiem czy w dobrym miejscu umieszczam moje ogłoszenie.
Ale do rzeczy, jestem posiadaczem Galanta 95 1.8 GLI (na gazie od nowości zakładany przez Mitsubishi w Holandii pełna sekwencja) przebieg 160 000 mam go od niedawna i dopiero sie go uczę lecz niepokoi mnie pare spraw tzn:
falowanie na wolnych obrotach bez różnicy czy gaz czy benz. przy czy na benzynie po pewnym czasi gaśnie.
Druga sprawa jechałem ostatnio na trasie i brakło mi gazu więc przełączyłem na benzyne i w momencie zmiany biegu podczas dodawania gazu czułem że się zamula i dopiero po chwili wchodzi płynnie na obroty. Może ma na to wpływ to o czym napisałem na początku ale nie wiem i proszę o pomoc.
Oraz taka błachostka na koniec jeśli ktos ma do sprzedania zaślepke dachową w miejsce montowania bagażnika tylną lewą to prosze o kontakt.
Z góry dziękuje
qss - 22-06-2007, 16:24
trzeba sprawdzic filtr powietrza i zobaczyc czy przepustnica nie jest zasyfiona ... jak tak to wyczyscic ... ustawic obroty ... zresetowac gala i jedziesz dalej powodzenia
Anonymous - 22-06-2007, 23:45
qss dzieki ale z twoja rada nasuwają sie kolejne pytania tzn. czy przepustnice mozna samemu wyczyscic? czy obroty tez mozna zrobic samemu czy potrzebny jest komputer?oraz czy resetowanie polega na odlaczeniu akumulatora na jakis czas?
Anonymous - 23-06-2007, 00:23
zatem pokolei: problemy z obrotami to tak jak napial qss moze byc wina przepustnicy lub uszkodzonego silniczka krokowego. przepustnice mozna wyczyscic samemu jak rowniez ustawic obroty.
zajrzyj na strone Krzyzaka o TU i poczytaj o tych rzeczach. tam tez znajdziesz wątek jak sprawdzac bledy ECU (komputera) ktore moga ci pomoc w rozwiazaniu problemu.
poza tym uzyj funkcji SZUKAJ na forum i porozgladaj sie po tematach dotyczacych wlasnie problemow z obrotami, sadze ze wszystko sie znajdzie
Anonymous - 23-06-2007, 16:33
Dzieki Remek teraz mysle ze sobie jakos poradze a o rezultatach poinformuje na forum
Anonymous - 23-06-2007, 17:33
od tego tu jestesmy
|
|
|