To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Podroze te krotkie i te dalekie

arekp - 30-06-2007, 16:47
Temat postu: Podroze te krotkie i te dalekie
Elo,

jesli ktos z Was wybiera sie w dalsza trase i nie musi zabierac auta to polecam zainteresowac sie biletami 1-klasy na IC, Ex, TLK w cenie 100 zl za dwa bilety na dowolna trase (trzeba dokupic miejscowke).

Tak sie akurat sklada, ze kursuje ostatnio na trasie Szczecin-Warszawa i trasa ta pokonywana autem jest cholernie meczaca - nie mowiac juz o kosztach. Zdecydowalem sie na przesiadke w PKP i tak:

Bilet normalny 1-klasy z miejscowka 138 zl w jedna strone (276 zl w obie).

Bilet (nie obowiazuja znizki) zawierajacy w cenie dwa przejazdy w dowolnym terminie) kosztuje 100 zl + 2x25zl za miejscowke w IC = 150 zl za przejazd w OBIE strony :)

Bilety mozna kupic tylko w salonach Empik, potem zasuwa sie do PKP w celu 'aktywacji' biletu i zakupu miejscowki. Mozna to zrobic juz w pociagu ale doliczaja tam kilka zlotych dodatkowo i nie ma gwarancji miejsca w klasie 1.

Promocyjne bilety mozna wykorzystac do konca sierpnia.

[ Dodano: 30-06-2007, 16:48 ]
ps. mozna oczywiscie pojechac 2-klasa na w/w bilecie ale roznicy nie zwracaja.

akbi - 30-06-2007, 19:56

No to dodam jeszcze jedną ciekawą ofertę PKP ... na szczęście po powrocie do Gdańska nie muszę już z niej korzystać ... a fee ... :badgrin:

Bilet weekendowy - dowolna ilość przejazdów pociągami IC/EX/TLK - cena za drugą klasę 99pln
- Bilet obowiązuje między godz. 18 w piątek a godz. 24 w niedziele
- Nie trzeba kupować miejscówek

maxwell61 - 30-06-2007, 22:16

WYRAZY WSPÓŁCZUCIA....NA WSZYSTKIE PRZEJAZDY WSZYSTKIMI POCIAGAMI MAM 50% ZNIZKI...WYSTARCZY PEWNA ODPOWIEDNIA LEGITYMACJA :D ZA 50zł...pozdrawiam
arekp - 01-07-2007, 00:29

maxwell61 napisał/a:
WYSTARCZY PEWNA ODPOWIEDNIA LEGITYMACJA :D ZA 50zł...pozdrawiam

Jesli 'za 50 zl' oznacza jakies kretactwo to prosze sie tym nie chwalic na forum.

maxwell61 - 01-07-2007, 09:45

arekp napisał/a:
Jesli 'za 50 zl' oznacza jakies kretactwo to prosze sie tym nie chwalic na forum
wszystko legalnie mój drogi arekp, ...pozdrawiam
stanik - 01-07-2007, 13:30

ja korzystalem z IC na trasie wawa -> gdansk i tez moge polecic. Dla mnie jedyny minus tego rozwiazania to to ze w drodze powrotnej pociag nie staje w Legionowie (przejezdza prawie kolo mojego domu) i przed wawa strasznie zwalnia. Efekt taki ze to kółko Legionowow -> Warszawa -> Legionowwo zajmuje mi 2h :/, a jakby stawał to byłbym w domu 2h wczesniej.

Pozdrawiam