To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - pytanie filozoficzne

Anonymous - 01-07-2007, 20:05
Temat postu: pytanie filozoficzne
czy miewacie podobny problem ?

tu go opiszę

wiele lat temu ok 1993 lub 4 lub 5
miałem swój pierwszy samochód 126 p
właściwie był mojej narzeczonej obecnie ukochanej małżonki
ponieważ jestem chłopak średniej postury wkrótce go znienawidziłem

zamieniony został na FSO 1500
zatopiony w powodzi 1997 roku na Dolnym Śląsku
potem był opel kadett 11 letni
ok 5 lat ...
potem chłopak umarł ...
potem pierwszy nowy suzuki swift 1.0 3 D
potem VW fox 1,2
teraz lancer 1,6

i co mnie martwi mimo że ten ostatni to swoiste marzenie dopiero teraz zrealizowane
to znów mam nieodparte wrażenie że chce coś innego !!!!
kurde dziwnie się z tym czuje ...
co ciekawe zawsze mam ochotę następny samochód kupić inne marki
czy to normalne ?

Anonymous - 01-07-2007, 20:32

Absolutnie nie normalne - polecam wizyte u dobrego psychiatry :mrgreen: :mrgreen: :wink: :wink: :P
macia - 01-07-2007, 20:48

Cóż, jesteś przedstawicielem gatunku, któremu zawsze mało, zawsze źle i nic się nie podoba. Jak już zaspokoisz swoje marzenie, to uważasz, że wcale nie jest to nic nadzwyczajnego i już dążysz do nowego celu :P To normalne, choć męczące, muszę przyznać :wink:
Matejko - 01-07-2007, 21:18

jak z kobieta, dążysz żeby ją mieć, jak już zdobędziesz to chciałoby sie zmienic na inny model :D
Anonymous - 01-07-2007, 21:41

macia napisał/a:
Jak już zaspokoisz swoje marzenie, to uważasz, że wcale nie jest to nic nadzwyczajnego i już dążysz do nowego celu To normalne, choć męczące,

niestety,ja tez tak mam.przykladowo jednym z moich motoryzacyjnych marzen zawsze byl saab 900,lecz teraz gdy bez problemu moglbym go miec,zwlekam...boje sie,ze nie sprosta moim wyobrazeniom.

stanik - 01-07-2007, 21:57

mój tata zawsze chciał mieć Audi A4, po prostu obiekt marzeń i westchnień :) teraz jak może sobie na takiego pozwolić mówi że za nic by takiego nie kupił bo woli co innego :)taka chyba natura ludzka.
Ja co do samochodu na razie takich dylematów nie miałem, ale ze sprzętem Audio do domu przeszedłem to samo, jak już mogłem sobie pozwolić na wymarzony sprzęt to się okazywało, ze wcale taki rewelacyjny nie jest i wolałbym coś innego :)

Pozdrawiam

szczeslaw - 01-07-2007, 23:03

stanik napisał/a:
ze sprzętem Audio do domu przeszedłem to samo, jak już mogłem sobie pozwolić na wymarzony sprzęt to się okazywało, ze wcale taki rewelacyjny nie jest i wolałbym coś innego

OT: to się nazywa gonienie króliczka i zawsze tak jest :) Kupisz monobloki lampowe za 50 tys to odrazu chcesz te za 100tys :D - na niższym poziomie jest jeszcze gorzej...
Znam to :)

saphire - 02-07-2007, 05:18

Superiosza to kup sobie Gala EA 2.5V6 :-) a jak ci się i ten znudzi to kupisz VR4, Legnum albo EVO :badgrin: