Pajero Ogólne - PAJERO 95 2.5 TD - problem z silnikiem
Anonymous - 04-07-2007, 15:03 Temat postu: PAJERO 95 2.5 TD - problem z silnikiem Wczoraj zakończyłem remont silnika w wyżej wymienionym modelu Pajero.Pomimo wymiany tuleji i pierścieni nadal w silniku wystepują bardzo duże ,,przedmuchy''o dużym ciśnieniu. Kolejnym problemem jest wyciek oleju z wyjścia turbiny turbosprężarki na interculer oraz wytwarzanie sie dużego podciśnienia, które dostaje się do pokrywy zaworów. Nadmienia jednocześnie, że silnik wyjmowany i rozkładany był już dwa razy i wykluczam problemy związane z pierścieniami i tłokami. Mechanicy rozkładają ręce.
Wdzięczny będę za każdą informację odnośnie przyczyn powstania opisanych problemów.
Z góry dziekuje i pozdrawiam.
Anonymous - 04-07-2007, 16:34
a na głowiy między cylindami nie było żadnych "rys" bo u mnie tylko że w patrolu objawy były takie same i właśnie miałem te "rysy" między cylindrami u mnie juz planowanie nic nie dało bo były za głębokie.
Anonymous - 04-07-2007, 18:10
Bardzo dziękuje za informację wezme to pod uwagę przy jutrzejszej wizycie u kolejnego mechanika.
Anonymous - 04-07-2007, 23:47
mam nadzieje że pomogłem
zbyszekm2 - 05-07-2007, 07:19
Turbina najwyraźniej jest padnięta.
Zaduże ciśnienie może być spowodowane padniętym regulatorem ciśnienia turbiny.
Sprawdź ten grzybek na kolektorze ssącym czy przy obrotach 1500, wysuwa się pręcik z tego grzybka.
Anonymous - 05-07-2007, 08:46
dziekuje.jakie bedzie prawidlowe zachowanie tego 'grzybka'?turbina byla tez wymieniona z uwagi na przedostawanie sie oleju z turbiny do kolektora wydechowego-bardzo kopcil na wolnych obrotach. po wymianie nie kopci. mozliwe ze ta tez jest uszkodzona?ZAZNACZAM ze ta turbina jest tez uzywana.
|
|
|