[92-96]Colt CA0 - [CA4A 1.6] wydech
Anonymous - 06-07-2007, 14:43 Temat postu: [CA4A 1.6] wydech witam !! wyciolem dzis katalizator wstawilem rurke wymienilem zlacze elastyczne bo bylo beka , po skonczonej robocie czas na odpalenie a tu szokk wrc :/ powyzej 3 tys tak do 4 jest bardziej metaliczny odglos z koncowego tlumika podejrzewam ze w srodku juz jest niezle wyrabany bo na zewnatrz nie ma zadnego przewiewu zadnej dziury nic. teraz pytanie czy jak zmienie koncowy tlumik to bedzie lepiej ?? a moze wybebeszyc calosc ze srodka i zalozyc ?? poprosze o jakies wskazowki pozdro a tak nawiasem mowic z przodu tez jest metaliczny odglos :/ ale to juz bylo jak kupilem wywalilem wszystkie zbedne blachy myslalem ze kat ale jego juz nie ma odglos dochodzi z komory silnika tak jakby z alternatora nie wiem juz sam. oczywiscie dziwke sie pojawia powyzej 3 tys do 4 tys a pozniej cisza :/ nie mam pojecia co to moze byc. pozdro !!
ROMEL - 06-07-2007, 14:50
Wystarczy że załozysz zamiast tej "rurki" tłumik przelotowy...
Metaliczny dźwięk jest przez usunięcie katalizatora - puchy
PZDR
saphire - 06-07-2007, 15:46
Kat działa tu jak tłumik a skoro go wyciąłeś to masz łomot - wspawaj zamiast kata tłumik mniej więcej tej samej objętości zapewne przelotowy i będzie ciszej.
Co do łomotu z okolic alternatora to być może dogorywają mu szczotki albo łożyska ale najpierw zrób porządek z wydechem - najlepiej wspawaj uniwersalnego lub sportowego kata.
Anonymous - 07-07-2007, 12:45
dzieki za odpowiedz, a mam jeszcze jedno pytanie jaki koszt jest lozysk w alternatorze ?? lub tych szczot wkurzajace jest to :/
|
|
|