To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Pajero Ogólne - kontrolka SC co ona wskazuje?? Pajero III 2001

Anonymous - 30-06-2007, 16:47
Temat postu: kontrola trakcji, i co to za kontrolka CS???
jak działa kontrola trakcji w mitsubishi pajero did?? i co to za kontrolka sie świeci CS jak troche porobie bączków, poprostu poszaleje???

[ Dodano: 02-07-2007, 22:53 ]
nikt nie wie? :doubt:

Anonymous - 08-07-2007, 22:32
Temat postu: kontrolka SC co ona wskazuje?? Pajero III 2001
czasami zapala mi sie kontrolka SC. w instrukcji nic o niej nie pisali, wiec jak ktos by wiedzial co to za kontrolka to prosze o pomoc!!! dzieki i pozdrawiam.
Gene - 11-07-2007, 09:49

To jest kontrolka systemu bezpieczenstwa sprawdzajacego uklad kierowniczy i trakcyjny(jesli mnie pamiec nie myli). Generalnie informuje o tym czy wszystko jest dobrze. Moze sie chwile po ruszeniu palic bo system sprawdza czy kierownica i reszta elementow jest w odpowiednim polozeniu i nie ma awarii. Powinna zgasnac informujac, ze wszystko jest ok. W przypadku wykrycia usterki kontrolka ta ciaglym swieceniem sygnalizuje problem. Jesli sie czasami zapala to wskazuje, ze sysytem bezpieczenstwa dokonuje samokontroli.
Anonymous - 11-07-2007, 22:05

Kontrolka SC - lampka ostrzegawcza układu stabilizacji pojazdu. Lampka ostrzegawcza układu stabilizacji pojazdu powinna zapalić się w momencie przekręcenia stacyjki w pozycje "ON" oraz zgasnąć po uruchomieniu silnika. W przypadku gdy lampka ostrzegawcza pali się lub pulsuje podczas jazdy samochodu może świadczyć to o uszkodzeniu systemu. SC - układ stabilizacji zwiększa stabilność pojazdu poprzez dostosowanie mocy silnika w momencie gdy stabilność samochodu pogarsza się.
Przynajmniej tak w mojej instrukcji jest napisane. :)

Anonymous - 11-07-2007, 23:13

serdecznie wam dziękuje!!! tak coś myślałem że to ma coś wspólnego z trakcją ale nie byłem pewny, dziwne tylko że w instrukcji nic o tym nie napisali. Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!