Problemy techniczne - Carisma 1.8 GDI rocznik 1998.
Anonymous - 09-07-2007, 12:24 Temat postu: Carisma 1.8 GDI rocznik 1998. Witam serdecznie.Jestem nowym użytkownikiem tego Forum i korzystając z tego pragnę GORĄCO pozdrowić wszystkich MitsuManiaków.Od trzech tygodni jeżdżę czerwoną Carismą 1.8 GDI.Niepokoi mnie zachowanie się wskaznika paliwa/nie wskażnika wychyłowego/.Otóż w momencie uruchomienia silnika wskażnik po 2-3 sekundach palenia się gasnie,lecz po chwili zapala się i tak jest do czasu wyłączenia silnika. Sądziłem na początku,że może to zbyt mało paliwa,ale po zatankowaniu za całą stówkę nic się nie zmieniło.Proszę o podpowiedż,czy można to samemu usuąć czy za kolejną stówę lub więcej jechać na "komputer".
czekoladka_1981 - 09-07-2007, 14:33 Temat postu: Re: Carisma 1.8 GDI rocznik 1998.
Marek-serwis napisał/a: | Witam serdecznie.Jestem nowym użytkownikiem tego Forum i korzystając z tego pragnę GORĄCO pozdrowić wszystkich MitsuManiaków.Od trzech tygodni jeżdżę czerwoną Carismą 1.8 GDI.Niepokoi mnie zachowanie się wskaznika paliwa/nie wskażnika wychyłowego/.Otóż w momencie uruchomienia silnika wskażnik po 2-3 sekundach palenia się gasnie,lecz po chwili zapala się i tak jest do czasu wyłączenia silnika. Sądziłem na początku,że może to zbyt mało paliwa,ale po zatankowaniu za całą stówkę nic się nie zmieniło.Proszę o podpowiedż,czy można to samemu usuąć czy za kolejną stówę lub więcej jechać na "komputer". |
Może chodzi o lampkę kontrolną rezerwy paliwa
saphire - 09-07-2007, 16:17
Jesteś pewien że to świeci kontrolka od rezerwy a nie np. check-engine (z silnikiem) albo ta od poziomu płynu w spryskiwaczach?
Anonymous - 16-07-2007, 14:38 Temat postu: Dziwne zachowanie kontrolki paliwa Carisma 1.8 GDI r.1998. Witam.Dzięki "czekoladka 1981".Tak fachowo to chodzi o LAMPKĘ OSTRZEGAWCZĄ KONTROLKI PALIWA"./tak jest napisane w instrukcji obsługi samochodu.Odpuszczam temat,gdyż jestem daleki od "filozoficznych dywagacji".Wyrażnie napisałem treść mojej prośby o pomoc ...... .
|
|
|