To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Mi¶ki - Moje nowe autko

Anonymous - 12-07-2007, 07:28
Temat postu: Moje nowe autko
Tydzien temu zakupione. 2.5 V6, 2001-2002.
Poki co tylko zdjecia :P
GALANT I
GALANT II
GALANT III
GALANT IV

Pozdrawiam!

Anonymous - 12-07-2007, 21:36

szkoda tylko że te linki nie działaj±
stanik - 12-07-2007, 21:40

cos sie popsuly, w dzien dzialaly, piekne autko... :) a skóra była taka fabryczna czy to już dodatek poprzedniego wła¶ciciela?

Pozdrawiam

Anonymous - 12-07-2007, 22:19

No to jeszcze raz, poprawiam.

GALANT I
GALANT II
GALANT III
GALANT IV

Skora juz byla, raczej fabrycznie.

I jeszcze pytanka.

1. Znajomy mowi, ze cos jest nie tak z kolami, jakby byly nie od auta, znaczy sa za male, jest duzy przeswit, miejsce na kola a one takie male :?:
2. Mam takie dziwne ciche stukanie, po stronie kierowcy, wczesniej myslalem ze to przy naciskaniu hamulca i pozniejszym wcisnieciu gazu, ze cos szczeki nie puszczaja jak trza, ale teraz wydaje mi sie ze slychac nawet bez tego.
3. Co do samego powietrza w oponach tez nie jestem pewien. Dalem 2,2 na przod i tyl, tak jak w ksiazce teoretycznie, ale przod lekko flakowaty wyglada??
4. Czy sprzeyny sportowe (obnizenie auta) dadza rade w GALANCIE?
5. Ile moze kosztowac przelakierowanie calego auta, na np. perlowy bialy?

Co jeszcze moge napisac?
W sobote tydzien temu zatankowalem do pelna (wow! :mrgreen: ), chyba ok 60 l? Przejechalem, poki co 150 mil (ok. 240 km), mam pol baku.
Jazda do pracy i powrot, dziennie okolo 25 mil, droga rano super, lekko deptam, choc noga czasami sama sie jakos mocniej obsuwa :P
Nie spodziewalem sie malego spalania po tym aucie (mialem kiedys SCORPIO, wiec zaskoczony nie jestem), ale rzetelnego wyniku jeszcze nie moge podac.
Jak juz sie wczuje w autko, napewno napisze.

Dziekuje i pozdrawiam!

Hugo - 12-07-2007, 23:52

Ksiadz napisał/a:
5. Ile moze kosztowac przelakierowanie calego auta, na np. perlowy bialy?
4000-5000 zł.
mlun - 13-07-2007, 09:14

Ja wiem czy takie za małe? Zreszt± ile razy widziałem Gala na jaki¶ fabrycznych felgach to faktycznie małe sie wydaj± ale tam chyba 15 ładuj±? Ogólnie bardzo przyjemny samochód i ta niespotykana skóra:P
akbi - 13-07-2007, 11:53

Ksiadz napisał/a:
Znajomy mowi, ze cos jest nie tak z kolami, jakby byly nie od auta

a jaki rozmiar masz założonych opon??

Anonymous - 13-07-2007, 21:03

Oponki 215/45/17.

Jutro wybieram sie do mechaniora na totalny przeglad auta, sie okaze... :P

akbi - 13-07-2007, 21:43

Ksiadz napisał/a:
Oponki 215/45/17.

czyli prawidłowe ... je¶li chodzi o obwód.
Ja też takie mam.

Anonymous - 13-07-2007, 23:17

A zdradz mi jeszcze please, czy ja za malo powietrza mam w nich (2.2), bo przy przednich to wyglada czasami jakby flak byl niezly. Wszedzie mam takie samo cisnienie.
Anonymous - 14-07-2007, 15:28

Ksiadz napisał/a:
. Znajomy mowi, ze cos jest nie tak z kolami, jakby byly nie od auta, znaczy sa za male, jest duzy przeswit, miejsce na kola a one takie male

Koła dobre ale kierownica po złej stronie :wink:

Piękny:) a koloru nie zmieniaj :idea:

akbi - 14-07-2007, 21:10

Ksiadz napisał/a:
A zdradz mi jeszcze please, czy ja za malo powietrza mam w nich (2.2)

...prawie dobrze ...

wg naklejki jak± mam na drzwiach, to przy tym rozmiarze opon z przodu powinno być 2,3 a z tyłu 2,1

Anonymous - 15-07-2007, 14:21

U mnie na naklejce jest tylko 2.2 i nie ma rozroznienia na tyl czy przod :?
Podpompuje do 2.3 wobec tego, bo jak na moje oko to tak flakowato wyglada czasami.

xor - 16-07-2007, 12:17

Do profilu 45R17 zdecydowanie proponuję dać większe ci¶nienie - ok 2.6 z przodu i 2.5 z tyłu. Na oponach masz napisane jakie s± dop. ci¶nienia dla nich, pewnie będziesz miał 3.2.
Powyżej 2.7 nie radzę, oponki już mog± zacz±ć się nierównomiernie scierać.

Anonymous - 16-07-2007, 14:54

Ksiadz napisał/a:

2. Mam takie dziwne ciche stukanie, po stronie kierowcy, wczesniej myslalem ze to przy naciskaniu hamulca i pozniejszym wcisnieciu gazu, ze cos szczeki nie puszczaja jak trza, ale teraz wydaje mi sie ze slychac nawet bez tego.

O, ja też mam taki pojedynczy stuk przy ruszaniu, tylko od pasażera. Niegło¶ny i niezawsze, ale mam. Jestem na etapie identyfikacji przyczyny, ale słabo idzie ;) Napisz, jakby¶ zorientował się co to ? Ja na dniach zmieniam tarcze i klocki, może przestanie, chociaż moim zdaniem, to nic z hamulcami. Ale z kolei zawieszenie też ok :roll: :?