To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Czy ja nie umiem jezdzic czy poprostu to tyle pali?:D

phot - 16-07-2007, 12:35
Temat postu: Czy ja nie umiem jezdzic czy poprostu to tyle pali?:D
Witajcie. Otoz zawsze sie zastanawiam jak ludzie to robia ze usyskuja takie spalania idealne autami ktorymi sam jezdze nigdy nie udaje mi sie zejsc do takich ktore podaja inni i nie mowie tu bynajmniej o sprzedajacych ale o uzytkownikach. Nawet przy na maxa spokojnej jezdzie nie udaje mi sie uzyskac takich przepalow jak ludki:) Przyklady:
trasa/miasto
Skoda 1.6 - ludki 5-8 ja 8-11
Seicento - ludki4-7 ja 7-8
swift 1.3gti - 6-8 ja 9-10
pasacik 1.8 7-9 ja 9-14

Pomyslalem moze kwestja auta - kupilem diesla:)
Carisma 1..9 did
I 9 po miescie spokojnie wciaga... Bez klimy ciut mniej... W trasie kolo 7,5...

Czy tak ma byc czy od nowa robic prawko na b i c?;) I to naprawde jazde bez szalenstw:)
Pozdrawiam

turek61 - 16-07-2007, 12:51

phot, Zamiast zakładać nowy temat mogłeś sie podpiąć do wielu już napisanych traktujących o spalaniu np. http://www.mitsubishi-gra...der=asc&start=0
Przez takie działanie robi sie bałagan na forum i kiedy jakiś temat trzeba znaleźć jest ich mnóstwo i trzeba długo przeglądać, żeby znaleźć to czego szukasz :rolleyes:

phot - 16-07-2007, 13:04

Szczerze mowiac czytalem tamten topic a mi chodzilo troche o co innego... Nio ale pewnie masz racje. Skoro tamten temat zalatwia sprawe zamknijcie topic... Mi chodzilo w sumie ze nie wiem czy ludzie poprostu w sumie tak gadaja ze im tyle pali a istotnie to jest inaczej... Bo np w komisach kazda benzyna pali max 8 a diesel 6 :D
Pozdrawiam

sampler - 16-07-2007, 19:49

Jezeli 7.5 na trasie to za duzo no chyba ze predkosci nie sa male. Moj 1.8 TD ktory jest starszej generacji spala okolo 6
turek61 - 16-07-2007, 21:05

W Szukaj wpisałem spalanie i zaznaczyłem Carisma.
Tu masz o dieslach :
http://www.mitsubishi-gra...hlight=spalanie

mlun - 17-07-2007, 09:14

Wiesz zależy też do miasta.Zobacz np. spalanie u saphire pomijając że on ma automata to itak troche więcej pali właśnie przez to że u niego w mieście są duże korki (i chyba jeszcze częsta jazda pod góre o ile się nie mylę:P najwyżej mnie poprawisz jak to przeczytasz).