Lancer Ogólne - EVO VI - na bieżąco...
ROMEL - 11-01-2006, 07:27 Temat postu: EVO VI - na bieżąco... Pozwolę sobie założyc temat w którym bede umieszczł bierzące sprawy związane z Miskiem EVO... robótki, remonty, wymiany, jazdy, wygrane , przegrane itd.......
Na początek...
10.01.2006 - wielki początek rozbierania Miśka w mak.... całego - prawie
Wczoraj zostało zdemontowane całe przeniesienie napędu, układ wydechowy wraz z turbiną itd... układ chłodzenia, intercoler,chłodnica oleju...
Wszystko sie skomplikowało przy demontażu dyfra przedniego, z powody uszkodzonej ośki z wieloklinami - która do demontażu front- dyfra trzeba wybić z zabezpieczenia.... meka trwała jakies 2,5 godziny... udało sie - oczywiście bez strat sie nie obeszło - podkładka dystansowo-ślizgowa szpery, niestety sie rozleciała... tak czy inaczej - MOGŁO BYĆ GORZEJ...
Wszystko ma byc obejrzane, przemierzone, zweryfikowane.... niektóre części poprostu obligatoryjnie wymienione na nowe... ale to jeszcze daleka droga...
Mamy bardzo mało czasu do 9.02.2006... Początek sezonu - pierwszy Rajd Misia...MAGÓRSKI
Pozdro
Rafal_Szczecin - 11-01-2006, 08:33
Romel a mam pytanko w czerwcu (? jakos wlasnie w tym miesiacu) w szczecinie jest Rajd Magnolii (trzebaby bylo zapytac Zachara czy jest zaliczany do mistrzostw polski czy tez nie ) wybierasz sie moze ???
bo z tego co juz wiadomo swoje przybycie na rajd potwierdzil Polsaler
ROMEL - 11-01-2006, 17:22
Nie - nie jedziemy tego rajdu, to nie są Mistrzostwa Polski - chcemy przejchac cały sezon eliminacji Mistrzostw Polski więc potrzeba duuuzo kasiorki - i dlatego tez nie możemy sobie pozwolic na wyskoki w boki - na inne nie eliminacyjne rajdy...
Pozdrówka
Anonymous - 14-01-2006, 10:24
Romel mialo byc nabierzaca jak ida prace a tu od 3 dni lipa
ROMEL - 14-01-2006, 13:42
hyhy....
Prace ida po Japońsku czyli JAKO-TAKO
Teraz Misio stoi sobie na kobyłeczkach rozbebeszony, zamówienie na części juz poszło i jest realizowane...
W między czasie musze odmalować/odnowić
- zaciski hamulcowe (szutrowo/śniegowe) czyli te mniejsze....
- pokrywa klawitury
- rozpórka
jakies pierdułki itd.... w sumie przy autku robi cztery osoby więc zadania są podzielone....
że tak powiem kazdy ma swoja ĆWIARĘ....
hmm.. co tam jeszcze... narazei tak jak pisze - CZEKAMY NA CZĘŚCI
a jak już będą - to ahhhh - składanko.... i zacznie sie jazda... trzeba skrzynie rozbierac - dyfry, wały porozbijać .... rozrządzik zmienić - no totalny przegląd i wymiana wszystkiego oprócz samego silnika - bez silnika poniewaz można powiedziec że świeżyzną śmierdzi,,,, jedyne co to śrubki na korbach zmienimy....
Qrka muszę jakies foty wrzucic bo tak jakoś....
kochajj - 14-01-2006, 15:45
po sesji bede jechał do domciu to wpadne i mam nadzieje ze uda mi sie zobaczyć to cudo... u Ciebie go robicie czy na innym warsztacie????
ROMEL - 14-01-2006, 15:48
W Strzelinie - na duuuzym warsztacie... ale jak cos to będziemy mogli podjechać.
Pozdro
kochajj - 14-01-2006, 15:51
fajnie... i czekam na jakieś fotki
Hubeeert - 14-01-2006, 20:16
Hehe może i ja się załapię w weekend od wtorku Kraków/Gliwice juz raczej na dłużej więc kto wie
kochajj - 14-01-2006, 21:59
No to Hubert rzut beretem... czekamy na info kiedy i zapraszam... Romek zapewne się ucieszy
Anonymous - 14-01-2006, 22:07
ROMEL napisał/a: |
Qrka muszę jakies foty wrzucic bo tak jakoś.... |
no przydaly by sie jakies foty ale widze ze kolega nie mysli o nas i nie chwali sie swoja praca
ROMEL - 15-01-2006, 07:37
heh - pewno że sie uciesze.... czekam na info....
Zachar i inni oczywiście - przypominam i chaciałbym zarazem zanaczyć, że to nie tylko moja praca...
działamy wspólnie - cała grupa...
Strona mechaniczna:
- Grzegorz (kierowca)
- Grzegorz 2
- Piotrek
- Romek (taki walniety co trzy diamenty po głowie mu skaczą znaczy sie Ja )
Strona wizualna:
- Bartek (pilot)
- Heniu - urodzony lakiernik
- Darek - reklamowiec - oklejanie itd...
- Jacek - fotograf - profesjonalista
No i najważniejsze... strona finansowa
- Sławek
- Marek
- Heniu (ten sam co wyzej
do Tego wszystkiego włącza sie wiele innych osób, którzy pomagają, chcą pomóc...
Fotki bedą....
Pozdrówka
Jaro - 15-01-2006, 12:54
Witam, oto kilka fotek EVO przed oklejeniem i po, Romel prosił co bym co nieco wkleił.
To jest właśnie warsztat i mejsce honorowe Miśka:
Pierwsze testy:
Po oklejeniu:
Romel się grzeje:
Pozdrawiam
Anonymous - 16-01-2006, 13:29
Mialy byc zdjecia z pracy nad wozem a nie z testow
Rafal_Szczecin - 16-01-2006, 13:41
zachar napisał/a: | Mialy byc zdjecia z pracy nad wozem a nie z testow |
cos ty taki marudny ????????
fotki to fotki, a czego mial robic ? tarcz hamulcowych ? chyba kazdy wie jak tarcza hamulcowa wyglada .
jak dla mnie to tylko jeszcze by sie przydala fotka serduszka tego potworka
Romel mam pytanko, masz moze zdjecia nr 3.5 w wiekszej rozdzielczosci, co by sie na tapete jakos zmiescily ??
|
|
|