To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[02-06]Lancer CS0 - Lancer 2.0 2003 Gdzie jest parownik ?

Anonymous - 03-08-2007, 12:05
Temat postu: Lancer 2.0 2003 Gdzie jest parownik ?
Chciałbym wyczyścić od wewnątrz parownik preparatem WURTHa , (spray z długą sondą) , ale nie mogę znaleźć przewodu z którego wypływają skropliny z parownika . (Widzę jak kapią z lewego wahacza na który spływają gdzieś z góry. Jak podejść do sprawy, gdzie jest rurka ? Od dołu czy od góry atakować ?
Paweł

Student - 03-08-2007, 13:21

Od dołu szukać, na ścianie grodziowej komory silnika (mniejwięcej w połowie wysokości ) średnica wewnętrzna otworu ok.1cm, może Ci sie uda wprowadzić tam sondę.
Anonymous - 03-08-2007, 13:35

Dzięki, ale woda kapie z wahacza, na wysokości lewej osi, rozumiem że parownik jest blisko dmuchawy kabinowej a tam idzie jakiś przewód, czy tak ?
Student - 03-08-2007, 14:12

Woda kapie z wahacza bo właśnie ta rureczka jest centralnie nad nim tylko jakieś 40-50cm w górę taki czarny zagięty do dołu wąż gumowy o ściankach ok. 2.mm dość sztywny.
Tak naprawdę to kapie na prawy wahacz a nie na lewy , stronę samochodu określamy siedząc za kierownicą, chyba że napiszesz że po otworzeniu maski patrząc na silnik to po lewej ręce na grodzi czołowej silnika nad wahaczem.........

Ale się czepiam
Tak czy siak wiesz o czym mówię

Ale mam pytanie dlaczego nie chcesz dostać się od strony kabiny, schowka pasażera w desce rozdzielczej ?

Anonymous - 03-08-2007, 14:23
Temat postu: Dzięki , poszukam po lewj i prawej
Oczywiście lewa oś patrząc w kierunku jazdy, i u mnie kapie właśnie po stronie kierowcy :( Wąż może być na skos, jeśli potwierdzisz żę parownik jest blisko dmuchawy kabinowej to dam radę, Serdeczne dzięki, a może ktoś to trenował już w nowym lancerze ?
Paweł

[ Dodano: 06-08-2007, 18:11 ]
Czy ktoś mi podpowie gdzie jest ten przewód odprowadzający wodę z parownika w lancerze (kombi) 2003