To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - [Cari 1.6] Wysoka temperatura chłodnicy

Anonymous - 03-08-2007, 21:42
Temat postu: [Cari 1.6] Wysoka temperatura chłodnicy
Witam. Mam problem, moze ktos sie spotkał z czymś takim - po przejechaniu paru kilometrów strasznie wzrasta mi temperatura w w chłodnicy i zapala sie wiatrak i juz do końca mojej jazdy jest włączony, nie wiem co sie dzieje, myślałem, ze to wysoka temperatura na zewnątrz ale rano nie jest teraz tak gorąco i tez po przejechaniu włacza sie. Nie wiem co mam robic, nigdy tak nie było. Mam prośe o rade. :(
Moomin - 03-08-2007, 21:46
Temat postu: Re: Wysoka temperatura chłodnicy
krupnik napisał/a:
Witam. Mam problem, moze ktos sie spotkał z czymś takim - po przejechaniu paru kilometrów strasznie wzrasta mi temperatura w w chłodnicy i zapala sie wiatrak i juz do końca mojej jazdy jest włączony, nie wiem co sie dzieje, myślałem, ze to wysoka temperatura na zewnątrz ale rano nie jest teraz tak gorąco i tez po przejechaniu włacza sie. Nie wiem co mam robic, nigdy tak nie było. Mam prośe o rade. :(

Może masz niski poziom płynu chłodzącego, sprawdź.

Anonymous - 03-08-2007, 21:47

sprawdzałem jest w połowie miedzy min a max
Moomin - 03-08-2007, 21:59

krupnik napisał/a:
sprawdzałem jest w połowie miedzy min a max

Ale mówisz pewnie o zbiorniczku wyrównawczym, a sprawdź w samej chłodnicy.

Anonymous - 03-08-2007, 22:00

sprawdzałem w chlodnicy, jest płyn
saphire - 04-08-2007, 16:37

To pewnie przyszedł czas na sprawdzenie termostatu.

A z rury ci czasem nie wala kłęby dymu? Może ci uszczelka poszła pod głowicą i spalinami gotuje płyn w obiegu...

tedi58 - 04-08-2007, 17:23

Możesz mieć przytkany obieg lub zakamieniony sprawdz drożnośc między chłodnicą a blokiem-pozdrowienia.
Anonymous - 04-08-2007, 18:52

do sprawdzenia
termostat - wymiana nie zaszkodzi a kosztuje grosze

moze to być również jak zasugerowali koledzy padnieta uszczelka,
zatkany obieg, lub kończąca się pompa wody

Anonymous - 05-08-2007, 20:05

dzieki za podpowiedz jade do mechanika niech sprawdzi.Nie raczej uszczelka jest ok bo nie ma dymu z rury i nie cieknie nic rurą a pompe wodna wymiaeniałem jak robiłem rozrząd