To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Problemy techniczne - Wymiana wkładu lusterka

spidernet - 04-08-2007, 15:43
Temat postu: Wymiana wkładu lusterka
Mam w swoim Galancie zbite prawe lusterko. Kupiłem już wkład jednak nie bardzo wiem jak wymienić element? Trzeba rozkręcać całe lusterko czy też istnieje na to inny trik?

tomusn - 04-08-2007, 22:27

jak robiłem podgrzewanie to rozmontowałem całe, ale do wyjęcia wkładu czyli lusterko + plastik wystarczyło odkręcić śrubę mocującą do sterowania i zdjąć z haczyków. Nie wiem czy tak samo jest w Galancie (ja mam Colta, ale w Spacerunnerze było tak samo). Potem podziałaj suszarką, aby zmiękczyć plastik (co by nie złamać) i zdejmij stare, a potem wciśnij nowe. Najlepiej podklej je na taśmę piankową dwustronną (może być BISON http://www.allegro.pl/ite...montazowa_.html )
spidernet - 15-08-2007, 16:26

Dopiero wczoraj udało mi się zainstalować wkład do lusterka. Wcześniej byłem w 4 serwisach nawet ASO i nikt nie podjął się zadania. A tak naprawdę to problemem we wkładzie był fakt iż z tyłu taki wkład ma przyklejoną taśmę dwustronną która z kolei była za gruba i uniemożliwiała zamocowanie. Zdjąłem taśmę i lusterko praktycznie same wskoczyło w ramkę. Może ta informacja komuś się przyda w przyszłości. Tymczasem możemy uważać temat za zamknięty.