[92-96]Lancer CB0 - Łącznik stabilizatora i uszczelka pod aparatem zapłonowym...
Xiff - 09-08-2007, 09:44 Temat postu: Łącznik stabilizatora i uszczelka pod aparatem zapłonowym... We wrocku nigdzie nie mają dobrych gumek do łącznika stabilizatora. Wszedzie mi chca wcisnac zamienniki, a ostatnie zamienniki wytrzymaly 3 miesiace. Gdzie w necie moge kupic jekies dobre gumy?
Jedyne jakie znalazlem japonskie to zdaje sie ze yamato po 40 za sztuke, czy ktos to zakladal w swoim misku?
Cieknie mi też olej koło aparatu zapłonowego, wiec chyba uszczelkę mam do wyminay, czy to duża filozofia?
Anonymous - 09-08-2007, 10:32 Temat postu: Re: Łącznik stabilizatora i uszczelka pod aparatem zapłonowy
Xiff napisał/a: | Cieknie mi też olej koło aparatu zapłonowego, wiec chyba uszczelkę mam do wyminay, czy to duża filozofia? | Nie, wystarczy zapoznać się z instrukcją.
Xiff - 09-08-2007, 14:02
thx
raddex - 12-08-2007, 23:22
Gumki do łącznika stabilizatora kup w Grafixie, czyli u naszego dealera. Dostaniesz oryginalną część i w niezłej cenie. Ja kupiłem całe łączniki: śrubę, gumki i podkładki i nakrętkę za niecałe 40 zł za kpl. Masz wtedy gwarancję żywotności.
Hugo - 13-08-2007, 19:46
raddex napisał/a: | niecałe 40 zł za kpl | Ale za jeden komplet-na jedno koło chyba?
raddex - 14-08-2007, 18:42
Hugo napisał/a: | Ale za jeden komplet-na jedno koło chyba? |
No trochę się pomyliłem. To same gumki tyle kosztują na jedną stronę. Przepraszam za wprowadzenie w błąd. Cały łącznik, czyli: śruba, nakrętka, podkładki i gumki kosztowały 89 pln. Właśnie sprawdziłem rachunek.
Xiff - 14-08-2007, 20:09
no to ładna cena.. ale pewnie za jakosc to trzeba zapłacic... A pamietasz moze nazwe producenta tych kompletów?
Aha.. jeszcze jedno... Gościu z Grafixa chce ode mnie numer VIV. Gdzie go mam odczytać?
Anonymous - 14-08-2007, 20:49
Xiff napisał/a: | no to ładna cena.. ale pewnie za jakosc to trzeba zapłacic... A pamietasz moze nazwe producenta tych kompletów? | Jeśli oryginał to tylko MGP (Mitsubishi Genuine Part).
Xiff napisał/a: | Aha.. jeszcze jedno... Gościu z Grafixa chce ode mnie numer VIV. Gdzie go mam odczytać? | W dowodzie rejestracyjnym.
raddex - 15-08-2007, 11:05
Tak jak to wyżej napisane. Oryginalna część Mitsubishi. Na woreczkach jest napisane tak jak gregorbu napisał - Mitsubishi Genuine Part.
A numer powinien być VIN a nie VIV. Czyli inaczej mówiąc numer nadwozia wybity na przegrodzie silnika.
|
|
|