To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander I Ogólne - outlander

Anonymous - 14-08-2007, 21:06
Temat postu: outlander
mam pytanie co sądzicie o tym samochodzie, rok produkcji 2004 pojemność 2.0 niestety, albo stety bez Turbo.
Silnik jest mało spotykany ma stałe 4x4.
Proszę o opinie.
wiem, że auto było produkowane w całości w kraju kwitnącej wiśni :)

Anonymous - 14-08-2007, 22:49

Swoją Cari go objedziesz :D
Ponoć sporo paliwa bierze.

Anonymous - 15-08-2007, 15:11

co do Cari masz racje idzie jak burza, tylko problemy ma z turbiną i zaworem EPG lub jakoś tak (chodzi o recylkulator spalin). Silnik jest z Francji szmelc. Wszyscy co mają auta z Japonii tayoty itd. chwalą sobie te samochody.
Z czasem człowiek mądrzeje nie chce wyścigówki bo bym kupił 3000GT. A jeździłę autkiem i sprawuje się dobrze. Co do paliwa sam wiesz, zależy tylko od nogi ile wlejesz tyle spalisz :) Właściciel mówił, że ok. 10l w mieście i na trasie chyba 7-8l.
Moim marzeniem i tak jest Nissan Patrol :) ))) noo może za kilka latek :)
Outlander ten ma dziwny silnik choć full opcja i serwisowany. Do tego odliczę vat hmm auto za pół darmo.

Anonymous - 15-08-2007, 18:38

skoro możesz to bierz na prawde warto ;) ja mam też miśka 2.0 bez turbinki ale jest naprawde spoko samochodzik :) a co do spalania to średnio wychodzi 9.0l pozdrawiam :)
Anonymous - 17-08-2007, 18:10

a może coś jeszcze inni użytkownicy wiedzą ??
Anonymous - 18-08-2007, 13:46

yakotako napisał/a:
co do Cari masz racje idzie jak burza, tylko problemy ma z turbiną i zaworem EPG lub jakoś tak (chodzi o recylkulator spalin). Silnik jest z Francji szmelc. Wszyscy co mają auta z Japonii tayoty itd. chwalą sobie te samochody.
Z czasem człowiek mądrzeje nie chce wyścigówki bo bym kupił 3000GT. A jeździłę autkiem i sprawuje się dobrze. Co do paliwa sam wiesz, zależy tylko od nogi ile wlejesz tyle spalisz :) Właściciel mówił, że ok. 10l w mieście i na trasie chyba 7-8l.
Moim marzeniem i tak jest Nissan Patrol :) ))) noo może za kilka latek :)
Outlander ten ma dziwny silnik choć full opcja i serwisowany. Do tego odliczę vat hmm auto za pół darmo.

Zawór EGR :) Też przerabiałem. Temat ostatnio poruszany bodajze w części o Space Starach.

W MSS mam ten sam silnik, tylko turbina trochę inna. Nic mu nie mogę zarzucić oprócz cieknącego oleju od zawsze :-(

Alternatywą Outlandera jest Subaru Forester. Odwieczny konkuret :wink:

Anonymous - 20-08-2007, 08:23

sorry za literówkę, faktycznie zawór EGR ale wracając do outlandera, jak z dostępnością części do niego ??
Jak byłem w mitsu w serwisie i Krzykneli mi za rure sącą do Cari 1.9did heheh 3100 to zwątpiłem, kawałek gumy.
Wiem, że japończyk to japończyk podobno niezawodny :) ))

saphire - 20-08-2007, 08:54

Takie pierdółki to trzeba z używek brać na allegro czy coś a nie z ASO gdzie na egzotyczne sporadycznie wymieniane części ceny są kosmiczne.
Krzyzak - 20-08-2007, 10:27

yakotako napisał/a:
Jak byłem w mitsu w serwisie i Krzykneli mi za rure sącą do Cari 1.9did heheh 3100 to zwątpiłem, kawałek gumy.
Wiem, że japończyk to japończyk podobno niezawodny :) ))

nie wyglupiaj sie :) - to silnik renault, tam poszukaj - powinno byc taniej
zaden z tej Cari japonczyk - silnik francuski, auto z holandii

Anonymous - 20-08-2007, 19:44

tak też załatwiłem saphire przez allegro choć łatwo nie było.
Krzyzak byłem w reno i nie chcieli mi pomóc.
NO dobra wracajmy do outlandera 2.0 bez T :) co jeszcze mi powieci na jego temat ?