To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Problemy techniczne - Lusterko wsteczne

spidernet - 15-08-2007, 16:20
Temat postu: Lusterko wsteczne
Mam do zamocowania w swoim Galancie lusterko wsteczne. Na szybie mam już mocowanie jednak nie mam do niego odpowiedniego lusterka. Muszę zatem oderwać stare mocowanie i nakleić na to nowe. Tylko jak do tego się zabrać aby przypadkiem po przejechaniu 100km takie lusterko mi nie odpadło od szyby?
Chooper - 15-08-2007, 16:53

chyba najlepiej klejem do szyb samochodowych - dostepny na codzień w tubie takiej jak kleje montazowe i akryle, ale może podjedź gdzieś do zakładu gdzie wkładają szyby, to odstąpią Ci troszke.
czekoladka_1981 - 15-08-2007, 20:35

spidernet - zajedż tam gdzie wkładzją szyby założą Tobie za przysłowiową złotówką i fachowo.
pierafal - 16-08-2007, 06:58

Pamiętaj aby był to klej do szyb :!: :!: :!:

Kolega przykleił lusterko jakimś zwykłym klejem.
Owszem lusterko się jeszcze trzyma, ale szyba pękła :mrgreen:

tomusn - 16-08-2007, 19:31

MIRROR K2, albo podobny produkt
HouseM - 20-08-2007, 22:05

3M produkuje tez takie plasterki taśmy dwustronnej do przyklejania lusterek. Jak dobrze się przygotuje podłoże to nie ma prawa odpaść. Mam tak zamontowane lusterko w lancerze i już ponad rok nic się nie dzieje. Z klejem do szyb jest tylko taki problem że "łapie do nawet 24 godzin !
Maciek - 05-05-2009, 15:45

Nic bardziej podobnego nie znalazłem :oops: więc tu spytam. Czy ćwiczył ktoś demontaż lusterka? Składa się ono taj jakby z 3 części. Podstawki - przyklejona, "łącznik" i lusterko właściwe :-) . Potrzebuję wypiąć ten łącznik z lusterkiem właściwym w celu naklejenia paska przyciemniającego górną część szyby :-)
Members only - 06-07-2010, 09:10

Witam Wszystkich! podpinam się pod Maćka, też mam problem z demontażem lusterka. wydaje sie taka banalna sprawa a ja nie wiem od której strony to ugryźć... Chciałem je zdemontować bo strasznie mi trzeszczy. Wcześniej trzeszczało tylko przy głośniej muzyce a teraz trzeszczy i bez muzyki... słyszałem że jest na forum jakiś manual? Ja jestem tu nowy i jak na razie ciężko mi sie odnależć. z góry dziękuje za jakąkolwiek pomoc!
bravo78.78 - 27-07-2010, 22:57

Moze pomoge troszke,kolego jak spojrzysz na ta podtawe lusterka to od dolu po bokach zobaczysz male szczelinki ok 0,5mm.Tu pomoga 2 cienkie wkretaczki,wkladasz je po bokach i starasz cie rozszerzyc szczelinki-efekt?lustro z podstawa opuszcza sie w dol:)a na szybie pozostaje 1 czesc -przyklejona szyna:)Gdyby jednak "udalo" ci sie wyrwac przypadkiem samo lustro (robisz to samo co napisalem powyzej)(z tym ,ze juz to pewnie zobaczysz:)U mnie zeby lustro nie latalo podgialem obcegami dwa konce sprezyny do zewnatrz(przod auta-w strone szyby i po wlozeniu trzyma jak diabli.powodzenia :lol:
robertdg - 27-07-2010, 23:42

Demontaż i montaz lusterka Galant EA: