Carisma - Ogólne - Cari po lifcie - oświetlenie deski
Anonymous - 02-09-2007, 23:15 Temat postu: Cari po lifcie - oświetlenie deski Panowie. Nawet jeśli jest taki temat to go nie znalazłem.
Potrzebuję rozebrać deskę w Cari po lifcie.
Zegary rozebrałem w 3 sekundy i oświetlenie wymieniłem, natomiast nie mam pojęcia jak rozebrać konsolę środkową. Szukałem części na Allegro, aby zobaczyć jak leżą mocowania, szukałem w manualu i na forum i lipa!
Mam teraz na desce kolory tęczy - biały(standard), niebieski(zegary) i czerwony(radio).
Jeśli ktoś się dobierał do tego i nic nie połamał fajnie by było jakby zamieścił poradę.
Pozdrawiam kolegów fachowców.
saphire - 03-09-2007, 09:12
Ciekawe czy to czytałeś
Anonymous - 03-09-2007, 14:19
Czytałem, ale opis tyczy się cari PRZED liftem, a ja potrzebuję opisu cari PO lifcie
Potek - 03-09-2007, 14:38
Tomecki napisał/a: | Potrzebuję rozebrać deskę w Cari po lifcie. |
Najpierw najlepiej wyjąć popielniczkę
Opis jak to zrobić masz TUTAJ i nie pisz że sie nie da wyciągnąć popielniczki bo to bzdura. Trzeba to zrobić z wyczuciem i odpowiednią siłą. Musi wyjść.
Potem wyciągnij radio
Potem złap za dolna część środkowej konsoli (tą co jest maskownicą wokół radia, sterowania klimą itd.) po bokach w okolicach otworu po popielniczce i mocno pociągnij do siebie, powinno puścic na zaczepach po obu stronach (tam są chyba po 2 zaczepy na strone i dodatkowo na górze wystający kawałek plastiku który wchodzi w górną część deski rozdzielczej). Ta część jest mocowana na wcisk i wyciągą się ją poprzez dosyć silne pociągnięcie.
Rozbierałem konsole kilka razy więc ten sposób jest sprawdzony.
Powodzenia
|
|
|