To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Ogólne - Gaśnięcie MSS na zimnym silniku

Anonymous - 03-09-2007, 15:37
Temat postu: Gaśnięcie MSS na zimnym silniku
witam, moj MSS gasnie na zimnym silniku na niskich obrotach , tzn ze gdy np wcisne sprzeglo dojezdzajac do skzyzowania to juz auto musze odpalac od nowa, nie wiem co moze byc tego przyczyna ? myslalem nad filtrem paliwa lub przewodamy wysok. napiecia ? co to moze byc ? mial ktos z Was podobny problem ? pozdrawiam serdecznie

[ Dodano: 03-09-2007, 21:40 ]
dodam ze na wolnych obrotach gdy jest zimny to mi skacza obroty silnika na obrotomierzu ( wachaja sie )

16298 - 04-09-2007, 20:53

Ja miałem podobny problem , a przyczyną był wcześniej odłączony akumulator na 2 godziny ( reset komputera). W moim przypadku po kilkudziesięciu przejechanych km i kilku odpaleniach wszystko wróciło do normy. Na forum jest jednak gdzieś instrukcja nauki komputera.
Anonymous - 05-09-2007, 15:26

Falujace obroty moga wskazywac na potrzebe przeczyszczenia przepustnicy. Gasniecie moze byc przyczyna uszkodzenia silniczka krokowego, który dosc ostro pracuje podczas gdy silnik jest zimny.
Anonymous - 05-09-2007, 15:45

Ja miałem podobnie w Punto. Po tym jak mi akumulator padł po zimnej nocy, silnik zaczął gasnąć właśnie na wolnych obrotach. Nawet umówiłem się na wizytę w serwisie, ale zanim do nich dojechałem, to problem sam się naprawił :) Komputer "nauczył się" podczas drogi spod domu do serwisu i wszystko wróciło do normy.

BTW. Dziś wreszcie kupuję swojego Space Stara :)

tomekM

Anonymous - 05-09-2007, 21:15

dzieki za pomoc , bo ja wlasnie przed tym gdy zaczol mi gasnac mialem odlaczony komputer na kilkanascie minut wiec pewnie dlatego ;-) dziekuje wielce