To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Techniczne - [MSS ALL] [ELEKTRYKA] Czujnik zamknięcia tylnych drzwi

Anonymous - 03-09-2007, 17:26
Temat postu: [MSS ALL] [ELEKTRYKA] Czujnik zamknięcia tylnych drzwi
Mam pytanko czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć jak wyłączyć kontrolkę czujnika niezamkniętych tylnych drzwi w MSS. Gość skasował mi tylną klapę i drzwi sie nie domykają do końca, nie mogę za dużo rozbrajać auta przed wyceną szkody, a boję się że paląca się kontrolka przez dłuższy czas nie nawyprawiała dodatkowych komplikacji. :cry:
Anonymous - 03-09-2007, 17:30

Nie wiem ale też nie rozumiem po co ją wyłączać. Jakie komplikacje miała by spowodować? Po prostu będzie się palić cały czas i tyle. Najwyżej możesz ją zakleić czymś żeby ci po oczach nie świeciła :)
Anonymous - 03-09-2007, 17:56
Temat postu: Re: Czujnik zamknięcia tylnych drzwi Space Star DID1,9
moze wyciagnij bezpiecznik odpowiadajacy za te kontrolke
Anonymous - 03-09-2007, 18:10
zielas36 napisał/a:
moze wyciagnij bezpiecznik odpowiadajacy za te kontrolke

Probowałęm wyjąć bezpiecznik od instrumentow tablicy nr 12 w schowku pod kierownicę ale nie pomogło, mam obawy ze zaróweczka się rozgrzeje i może podtopić oprawke i gniazdo

Anonymous - 03-09-2007, 18:14
a moze ktorys z bezpiecznikow pod maska? po prawej stronie jest taka spora czarna skrzynka z bezpiecznikami.
Anonymous - 03-09-2007, 18:38
zielas36 napisał/a:
a moze ktorys z bezpiecznikow pod maska? po prawej stronie jest taka spora czarna skrzynka z bezpiecznikami.

Spróbuje ten od oświetlenia wnętrza, jak się dobiorę to osłonki która łaczy trzy bezpieczniki, nie wim czy trzeba wyciągnąć wszystkie na raz?

Anonymous - 03-09-2007, 19:29

A nie prościej:
1. Odłączyć czujnik.
2. Zablokować czujnik.

JCH - 05-09-2007, 23:44

slo_mo napisał/a:
A nie prościej:
1. Odłączyć czujnik.
2. Zablokować czujnik.
Może raczej pkt.2. - zablokować czujnik.
Z odłączaniem ostrożnie bo ja przypadkowo odłączyłem w przednich drzwiach pasażera i teraz za cholerę nie mogę złapać tego kabelka :evil:

Misin3 - 16-12-2021, 13:24

Witam, odświeze temat. Gdzie w tylnej klapie bagażnika znajduje się włącznik kontrolki zamknięcia drzwi ? Świeci się kontrolka od drzwi. Klapą uderzyłem w barierke.
Bizi78 - 16-12-2021, 13:51

W zamku.
Misin3 - 16-12-2021, 14:07

Wiekie dzięki.