Pajero IV - Pajero pinin szarpie- co jest ??
Anonymous - 05-09-2007, 16:21 Temat postu: Pajero pinin szarpie- co jest ?? Jestem nowy na forum wiec na wstepie sie przywitam
Od jakiegoś czasu jestem posiadaczem pajero pinin 1,8 benzyna 2003 rok.
Problem polega na tym ze ponizej 3 tyś obrotów auto ma tendencje do szarpania. Wczesniej był upał wiec jezdziłem na klimatyzacji i tłumaczyłem sobie to tym ze silnik słaby + klima wiec jezdzić nie bedzie ale bez włączonej klimatyzacji sytuacja sie powtarza. Jazda przy obrotach ok 2 tyś wygląda jakbym łapal zająca albo jakbym uczył sie jezdzić. Proszę o opinie w tej sprawie.
Bartek - 05-09-2007, 16:26
Silnik GDi? Obstawiam końcówkę przepustnicy......
Gene - 05-09-2007, 16:42
Bartku, 1.8 benzyna to nie GDI. Co nie zmienia faktu, ze mamy klopot. Trzy lata jezdzilem Pininem i nic mi sie takiego nie dzialo. Popytam...
zbyszekm2 - 05-09-2007, 21:20 Temat postu: Re: Pajero pinin szarpie- co jest ??
kurzy79 napisał/a: | Jestem nowy na forum wiec na wstepie sie przywitam
Od jakiegoś czasu jestem posiadaczem pajero pinin 1,8 benzyna 2003 rok.
Problem polega na tym ze ponizej 3 tyś obrotów auto ma tendencje do szarpania. Wczesniej był upał wiec jezdziłem na klimatyzacji i tłumaczyłem sobie to tym ze silnik słaby + klima wiec jezdzić nie bedzie ale bez włączonej klimatyzacji sytuacja sie powtarza. Jazda przy obrotach ok 2 tyś wygląda jakbym łapal zająca albo jakbym uczył sie jezdzić. Proszę o opinie w tej sprawie. |
Przepływomierz? potencjometr położenia przepustnicy, a może zmień filtr powietrza.
|
|
|