To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Potrzebna krew - Wawa

Anonymous - 05-09-2007, 22:48
Temat postu: Potrzebna krew - Wawa
Witam, zwracam sie z prośbą do Was o pomoc. Jutro (06.09.2007) moja mama ma poważną operację w Instytucie Kardiologi w Aninie, dziś pielęgniarka poinformowała, że potrzebna jest krew od minimum 5 osób. Ja jestem z poza Warszawy więc i znajomych w tych okolicach nie posiadam - jeśli ktoś byłby chętny i mógłby pomóc to podaję nr telefonu do mnie 0500 400 760. Grupa krwi nie jest ważna chodzi o wymianę do banku krwi, nie musi być to koniecznie jutro.

W nocy wyjeżdzam do Wawy więc nie będę miał dostępu do neta - kontakt jedynie przez GSM - w dniu jutrzejszym może być trochę utrudniony z racji przebywania na terenie szpitala.

pozdrawiam,
mikae

PS. prośba do adminów o nie usówanie tego posta przez kilka dni, ewentualnie przeniesienie do bardziej stosownego działu jeśli w złym zamieściłem.

Bartek - 05-09-2007, 23:06

Podaj informacje potrzebne do zaświadczenia:
- imię i nazwisko osoby dla której ma być oddana krew
- szpital (nazwa i adres) w którym przebywa

Z doświadczenia wiem, że można liczyć na pomoc Mitsumaniaków (zebraliśmy ponad 6 l krwi) i życzę z całego serca, aby Twoja akcja nie skończyła się tak jak moja......

Anonymous - 05-09-2007, 23:27

Cytat:
Podaj informacje potrzebne do zaświadczenia:
- imię i nazwisko osoby dla której ma być oddana krew

Teresa Kawka

- szpital (nazwa i adres) w którym przebywa

Instytut Kardiologi im. Kard. Stefana Wyszyńskiego
Warszawa, Anin, ul. Alpejska 42

dzięki Bartek, szczerze Ci współczuje - ja w maju straciłem ojca :( ,
a teraz... chyba najdłuższy dzień w moim życiu mnie jutro czeka.

Bartek - 05-09-2007, 23:40

Trzymaj się - nie zazdroszczę Ci sytuacji.

Moja akcja niestety była niecałe 2 miesiące temu, więc jeszcze nie możesz liczyć na osoby, które oddały wtedy..... ja po drugiej próbie zostałem odesłany z Saskiej ze stwierdzeniem, że się nie nadaję ze względu na budowę i usytuowanie żył :( (krwiaki po zakłuciach po 2 tyg, niałem, a schodziło po 50 ml dp woreczka, bo żyły pękały)

akbi - 06-09-2007, 09:07

Bartek napisał/a:
Moja akcja niestety była niecałe 2 miesiące temu, więc jeszcze nie możesz liczyć na osoby, które oddały wtedy

no niestety ....
mój kolejny najbliższy możliwy termin to 28 września, myślę, że u wielu pozostałych Mitsumaniaków-krwiodawców również gdzieś w okolicach tej daty
mikae, jeśli w tym terminie sprawa będzie nadal aktualna to daj koniecznie znać w tym temacie.
Mam jednak nadzieję, że znajdzie się już teraz kilku chętnych.

Trzymaj się i powodzenia

Anonymous - 06-09-2007, 11:36

Ja dopiero ok. 20 wrześnie dopiero mogę oddać krew :(

Żaden problem jeżeli wtedy Ci pasuje ...

Firebee - 06-09-2007, 13:31

ja bede mogl, ale dam znac w przyszlym tygodniu, gdyz jutro ojca odwoze do szpitala (zaawansowany rak jelita grubego) na operacje, ktora ma byc w poniedzialek.. Jesli nie bedzie mu krew potrzebna, bardzo chetnie oddam dla Twojej mamy.

Pozdrawiam
Firek

Maryjon - 06-09-2007, 14:18

Niestety dopiero za półtora miesiąca mogę znów oddać ;/
Jeśli będzie aktualne to polecam się.

Szybkiego powrotu do zdrowia po operacji dla Twej mamy.

JCH - 06-09-2007, 18:38

Maryjon napisał/a:
Niestety dopiero za półtora miesiąca mogę znów oddać
U mnie podobnie - oddawałem ok. 20 sierpnia. Następny termin ok. 20 października.
Anonymous - 06-09-2007, 21:14

Ja też muszę czekać :(
Maretzky85 - 08-09-2007, 12:21

Ja natomiast mogę oddać, jestem z wawy i już od jakiegoś czasu się zbieram żeby oddać krew, teraz mam powód ...

Potrzebna jeszcze ??

Bartek - 08-09-2007, 13:02

Cytat:
Potrzebna jeszcze ??

Nie pytaj, tylko działaj - krwi nigdy za dużo. A pakiecik czekoladek wyborny :)

Maretzky85 - 09-09-2007, 01:38

Oki, ale w środę mogę najwcześniej, bo w niedziele chyba stacja kriodawstwa niczynna :(
Może jakoś we wtorek by się udało, ale wątpliwe. Trzeba oddać gdzieś w szpitalu/przy spitalu ? czy mogę np pójść na saską ??

Bartek - 09-09-2007, 09:25

Dzień w którym oddajesz krew masz wolny od pracy (ustawowo). Jeżeli chodzi o wybór gdzie, to w stacji krwiodastwa pracują ludzie pobierający krew 8h dziennie/5 dni w tygodniu - nigdzie tak Cię nie zakłują profesjonalnie jak tam
Maretzky85 - 09-09-2007, 11:05

U nich oddawałem krew regularnie, ale zrobiłem przerwę, żeby sobie organizm nie pomyślał nie tak ;) W każdym razie w środę oddam krew.