[92-96]Lancer CB0 - Krzyżak kolumny kierownicy?
Anonymous - 06-09-2007, 12:26 Temat postu: Krzyżak kolumny kierownicy? Witam, okazuje się, że mój Lancer ( rocznik 93, 1.6 ) wymaga wymiany dolnego krzyżaka kolumny kierownicy. Czy może ktoś mógłby podać mi jego wymiary ? Może ktoś ma na sprzedanie taki krzyżak? Pozdrawiam.
TRAWOR76 - 08-09-2007, 01:38
Witaj,mam taki krzyżak ,lub całą kolumnę . Jeśli interesuje Cie opcja używanych części daj znać na priv.
Anonymous - 09-09-2007, 00:10
Jakie masz objawy, że chcesz wymienic krzyżak?
Anonymous - 09-09-2007, 12:08
Witam, dziekuje za odpowiedz.
Jesli chodzi o objawy to niespecyficzne. Diagnoza postawiona drogą eliminacji.
Robilem maly remont-upgrade zawieszenia i po wymianie koncowek drazkow kierowniczych ( drazki i maglownica rowniez sprawdzone ) nadal mam maly luz na kierownicy tzn. kola stoja a kieronica mozna zrobic ruch prawo - lewo w granicach 3 cm. Poza tym dolny krzyzak jest dostepny ręką - wyczuwalny spory luz i stukanie przy ruchach kierownicą.
Wymienilem też sprężyny na progresywne i amortyzatory na "krótszy skok" ( pozdrowienia dla Filipa z Bydgoszczy
Nie przypuszczalem, ze problem moze tkwic wlasnie w tym elemencie - niemożliwe a jednak.
Pozdrawiam
Anonymous - 09-09-2007, 22:01
Ja mam napewno 1 końcówke do wymiany, kupiłem 2 i zobaczymy jak będzie, bo też czasem mi puka na przekładni, pozdr.
|
|
|