To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Sigma/Diamante Ogólne - Kontrolka SRS i dziwne rwanie przy hamowaniu

Anonymous - 15-09-2007, 11:12
Temat postu: Kontrolka SRS i dziwne rwanie przy hamowaniu
Witam,
może przypadek - a może nie.
Oddałem miśke do zagazowania.
I teraz pali mi się kontrolka poduchy a jak hamuję do 0 to szarpnie raz albo dwa.

Co do drugiego to sobię myślę, że kwestia jałowych obrotów. Gazownik podłączył mi krokowy bo kabel był wypięty (podobno). Obroty na Park mam 1100. Na D mam 800.
Przynajmniej teraz auto nie gaśnie jak włączę klimę ( prawidlowo wzrastają obroty). No ale to szarpanie kiedyś mi skrzynie zarypie.

Zaś ten SRS - bezpieczniki sprawdziłem, odłączyłem baterię, będę oglądał kontroler.
I nie wiem co się mogło stać.
Gazownik twierdzi, że się paliła jak dostał auto.
No ofkors się nie paliła bobym pisał na forum wcześniej.

Pozdrawiam i liczę na pomoc :)
Michał Urasiński

lukasz12 - 15-09-2007, 13:11

Nie ma to jak profesjonalne serwisy - dzieki za ostrzeżenie - wiem co mam zrobić przed oddaniem samochodu do gazowania ;-)
Anonymous - 17-09-2007, 02:45

Witam,

co do drugiego się nie mylisz - obroty masz skrajnie żle wyregulowane więc krokowiec musi się nieżle nakręcić. A ponieważ nie jest już pierwszej młodości nie do końca mu to wychodzi... Pomijam już fakt iż obroty przy rozgrzanym silniku na P lub N, powinny się wahać w granicach 700-800 /min. Ale to też kwestia odpowiedniej regulacji...

Natomiast jeśli chodzi o poduchę, panowie zakładając włącznik instalacji gazowej, rozłączyli (być może tylko na chwilę) coś w instalacji SRS. To "zaowocowało" błędem, a tego o ile pamietam nie da się usunąć rozłączając akumulator...niemniej jednak nie zaszkodzi obejrzeć instalacji SRS. Tylko zanim zaczniesz przy niej grzebać, pamietaj o odłączeniu aku.

Pozdrawiam.