To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Komputery, RTV, AGD, Komorki - blip.pl

arekp - 15-09-2007, 18:54
Temat postu: blip.pl
Jesli ktos chce zaproszenie do Blipa to prosze o podeslanie mi swojego e-maila na PW.
Hubeeert - 16-09-2007, 01:38

A co to niby ma być?

Jest GG, Tlen, MSN, Skype, ICQ, AIM itd

Czym ten sie różni?

arekp - 16-09-2007, 01:53

Hubeeert napisał/a:
Czym ten sie różni?

Blip to polski klon Twittera. Podstawowa roznica miedzy nim a komunikatorami polega na tym, ze nie jest to komunikator ;)

Generalnie nie jestem powiazany z serwisem wiec nie bede tlumaczyl co to i po co to. Biore udzial w testach wersji beta i mam mozliwosc zaproszenia tam innych osob. Jesli ktos wie co to, chce tego sprobowac to pozostalo mi 8 zaproszen :)

Pierwsza ciekawostka tego tworu jest to, ze zostalo kupione przez spolke Gadu Gadu s.a. chwile po tym jak pierwsze osoby zostaly zaproszone do testow - czyli serwis wykupiono zanim zostal otworzony dla ludzi ;)

Anonymous - 23-09-2007, 13:01

Arku i jak tam testy ?? już wiesz na czym to polega ?? i czy fajne i wogóle czy ma sens :>??
arekp - 23-09-2007, 13:19

blip.pl dostepny jest juz publicznie pod adresem http://blip.pl - mozna sie rejestrowac bez zaproszen.
Hubeeert - 23-09-2007, 13:25

arekp napisał/a:
Blip to polski klon Twittera. Podstawowa roznica miedzy nim a komunikatorami polega na tym, ze nie jest to komunikator

Jakbym się chciał przyczepić to bym stwierdził, że to nie odpowiedź na moje pytanie.
Hubeeert napisał/a:
A co to niby ma być?

Jest GG, Tlen, MSN, Skype, ICQ, AIM itd

Czym ten sie różni?
Bo po tej odpowiedzi dalej nic nie wiem.

A z tego co wygooglałem - to takie cóś co ma służyć publikowaniu informacji o sobie. Coś podobnego do bloga tylko prostsze?
Generacja gg w lepszym wydaniu.

Ja bardzo dziekuję - nie interesuje mnie to.

arekp - 23-09-2007, 14:03

Wiesz ... ja tu się coraz bardziej boje coś napisać, gdy mogłoby to przypominać reklamę. Wiec w tym przypadku, co by o reklamę nie być posądzonym napisałem, że mogę wpuścić tam zainteresowanych zanim będzie to dostępne dla innych - bo sam miałem przyjemność zostać do tego zaproszonym.

Ot, taki ukłon w stronę misiolubnych.

Hubeeert - 23-09-2007, 14:35

arekp, bez przesady. Jaka reklama? Co to jest ? Diler konkurencyjny do MMC?
Przecież już były akcje na forum typu zaproszenia na grono czy googlemaila :)

A jakbyś napisał o co w tym dokładnie chodzi pewnie miałbyś więcej osób chętnych.

Pozdrawiam

arekp - 23-09-2007, 14:46

Stacja paliw moich znajomych, działająca pod skrzydłami LOTOSu tez nie jest konkurencja dla dilerów/MMC a moja informacja o jej uruchomieniu została uznana za działalność reklamową - mimo, że żartem oznaczyłem wątek jako 'prywata'.

Osobiście nie widzę w tym sensu, idea polega - moim zdaniem - na 'nudzę się, więc pomęczę innych tym co robię/robiłem przed chwilą/co będę robił za chwilę'. Równie dobrze można poinformować o tym, że dłubie się właśnie w nosie lub puszcza bąka.

Z tego powodu nie siliłem się na jakieś reklamowanie produktu. Po 2 miesiącach uczestnictwa w wersji beta zauważyłem, że ludzie w sieci wręcz proszą się o zaproszenia. Uznałem, że jeśli wśród MitsuManiaków są ludzie zainteresowani produktem to czemu nie miałbym im tego udostępnić.

ps. nie wiem czy konta w @gmail.com nadal są na zaproszenia, ale jeśli są i ktoś potrzebuje to pisać do mnie na PW swój e-mail.

[ Dodano: 23-09-2007, 14:50 ]
ps. następnym razem opisze dokładniej

Hubeeert - 23-09-2007, 14:53

arekp napisał/a:
Stacja paliw moich znajomych, działająca pod skrzydłami LOTOSu tez nie jest konkurencja dla dilerów/MMC a moja informacja o jej uruchomieniu została uznana za działalność reklamową - mimo, że żartem oznaczyłem wątek jako 'prywata'.

Osobiście nie mam nic przeciwko. A jak jeszcze dają jakieś zniżki to trzeba reklamować :)
arekp napisał/a:
Osobiście nie widzę w tym sensu, idea polega - moim zdaniem - na 'nudzę się, więc pomęczę innych tym co robię/robiłem przed chwilą/co będę robił za chwilę'. Równie dobrze można poinformować o tym, że dłubie się właśnie w nosie lub puszcza bąka.
Byle bez zalączników ;-) typu zdjęcia lub torebki z wynikami "nudzenia się" :lol:
arekp napisał/a:
Z tego powodu nie siliłem się na jakieś reklamowanie produktu. Po 2 miesiącach uczestnictwa w wersji beta zauważyłem, że ludzie w sieci wręcz proszą się o zaproszenia. Uznałem, że jeśli wśród MitsuManiaków są ludzie zainteresowani produktem to czemu nie miałbym im tego udostępnić.

OK - a ja nie widziałęm co to jest i chciałem się dowiedzieć niejako "u źródła" czyli u Ciebie.

Arek :shock: publicznie oświadczam - mieliśmy różnicę zdań i to może nawet odebraną jako ostrą. Uważam, że wyjaśniliśmy sobie pewne rzeczy a inne muszą zaczekać do czasu aż znów przylecę do Goleniowa.

A zanim Firek nas krótko *cenzura* proponuję rozmowę dokończyć na gg.

Pozdrawiam

arekp - 17-10-2007, 00:37

http://blip.pl/prezentacja.html