To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Galant - Ogólne - Turbosprężarka do TurboGalanta :)

WeinMaster - 17-09-2007, 19:39
Temat postu: Turbosprężarka do TurboGalanta :)
Zastanawiam się Panowie czy koszt nowej turbosprężarki jest tak znacząco różny w dwóch miejscach na Kuli Ziemskiej:).

Dziś dzwoniłem do firmy w poznaniu zajmującej się regeneracją turbosprężarek i sprzedażą nowych. Oczywiście do mojego Gala firma nie posiadała nowej turbosprężarki ale gdy podpytałem to otrzymałem odpowiedź: "Nowa turbosprężarka do Pana samochodu kosztowała by około 3 000 zł, a regeneracja około 1500 zł"

We wro zregeneruje o połowę taniej ale nie w tym rzecz.

lecimy dalej, szukając na ebay-u turba, znalazłem takie coś w Kalifornii:

Turbo Kalifornia :]

Gościu pisze, że sprzęt -> 100% Brand New and Never Used.

Czyli chyba wsio ok :) tyle że transport drugie tyle $$$

I teraz pytanie, jeśli gościu ma turbo do mojego modelu, to czy jest aż taka różnica w cenach ? Wiem, że tam są tańsze samochody ale ze ceny części o tyle tańsze ?

Anonymous - 17-09-2007, 23:34

poszukaj na necie firmy moto remo chyba z iławy, znajdziesz bez problemu. maja stosy nowych turbinek. i zdaje mi sie ze koszty mniejsze
novy - 18-09-2007, 10:22

http://www.motoarena.pl
Anonymous - 18-09-2007, 21:36

ale widzisz Tlumik carbonowy z 4 cala koncówka u nas od 300zł w góre

w usa 25$$

jedno zdanie ten nasz kraj JEST PODU>>>>NY

Hubeeert - 19-09-2007, 00:40

kscman napisał/a:
ale widzisz Tlumik carbonowy z 4 cala koncówka u nas od 300zł w góre

z włóknem węglowym to on ma tylko nazwę wspólną. :D

WeinMaster - 19-09-2007, 09:39

Dzwoniłem do tej firmy i Pani o miłym głosie powiedziała mi, że do tak starych samochodów nie mają już nowych Turbo ino regeneracje może mi zaproponować :) ..

Spytałem się co sądzi o tej Turbosprężarce z Kalifornii, to powiedziała że to raczej jakiś przekręt :) .

Więc, skusze się na regeneracje.

Dzięki za pomoc :) .

A co do samochodów i części to wiadomo że w USA są o wiele tańsze.... Może kiedyś sprowadzę sobie jakieś EVO :p

swinks_UK - 19-09-2007, 09:44

Ostatnio (w niedzielę) na amerykańskim eBayu był zestaw turbo do samodzielnego zainstalowania w silnikach 4G63. Pełny set ze wszystkim i instrukcją "how to" dla mniej inteligentnych. Z opisu wynikało, że ma się zmieścić bez kombinacji pod maską Gala EA. Cena była w "buy it now" 900 USD, a wysyłka chyba 250 USD.
Zresztą pełno tam elementów turbo do 4G63 (z Eclipse ?).