[92-96]Galant E5xA - [E55A 2.0] chrobolenie podczas jazy na biegu
Anonymous - 17-09-2007, 21:09 Temat postu: [E55A 2.0] chrobolenie podczas jazy na biegu Witam , mam taki właśnie problem jak w temacie - i tak z tym jeżdżę już jakiś czas i nie mam okazji się tym zająć - bo niby jedzie . Ale takie odgłosy są już dokuczliwe , bo i brzydko to brzmi w takim samochodzie ; ) . Gdy wcisnę sprzęgło i samochód jedzie na luzie to wszystko jest ok , jak wrzucę bieg to słychać taki odgłos jakby coś się zacierało , na poczatku było tak tylko gdy puściłem nogę z gazu z górki i hamowałem biegami , a teraz cały czas podczas jazdy . Proszę o nakierowanie , pzd.
Bartek - 18-09-2007, 07:31
Skrzynia do roboty...lepiej wcześniej niż później - zanim obudowa się nie wytrze, bo wtedy katastrofa
Anonymous - 20-09-2007, 22:21
Aż tak źle - spodziewałem się mniejszej dolegliwości - dziś się dowiadywałem u mechaników , że to nie za bardzo opłacalne - lepiej wymienić skrzynię na inną więc liczę na jakieś 1000 zł , no chyba że pogonie samochód dalej w takim stanie jakim jest . Z resztą zobaczę , trzeba nieco przemysleć . Pzd
Marcino - 21-09-2007, 14:06
Zalezy co padło w skrzyni wg mnie jak łozyska to opłaca sie zrobic, powymieniac co trzeba. Nigdy nie wiesz jaka kupisz drugą uzywana i czy nie bedzie z niaą problemu.
Pozdr
Anonymous - 24-09-2007, 23:56
Podłączę się do tematu chrobotania
Ja mam taki problem,że przy obrotach powyżej 3 tyś. słychać chrobotanie/terkotanie w okolicy dołu dźwigni zmiany biegów. Hałas nie pochodzi raczej z wnętrza skrzyni...i jak przytrzymam drążek to nie hałasuje
Co może być przyczyną?
Aha ten dźwięk jest tylko na 3 i 4 biegu
|
|
|