To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Łódzkie - Kamieńsk

Leppe - 28-01-2006, 13:46
Temat postu: Kamieńsk
Może by tak jakiś dzionek w tygodniu poświęcić i na nartki się wybrać do Kamieńska koło Bełchatowa każdy przecież urlop na ten rok ma jeszcze niewykożystany więc jak weżmie jeden dzionek wolnego to nic się nie stanie co wy na to????????????
Bo ja na narty to nawet latem jestem chętny.
A jek ktoś nieumie jeździć to nic strasznego nauczymy go. (jak już bedziemy na szczycie to nogi razem i przedsiebie aż do samego dołu tam trzeba sobie jakąś siateczkę upatrzyć i po sprawie.) No to co jedziemy??

Chooper - 28-01-2006, 17:32

ja tam jeździć umiem tylko na sankach, łyżwach albo 4-li(e)trach ;) . A słyszałem, że "zawodowcy" to sie w Kamieńsku nudzą strasznie :D choć najfajniej jest dla kaskaderów takich jak ja...znaczy 2 metryna stojąco....20m na leżąco :P
Leppe - 28-01-2006, 17:35

No to wypożycz sprzęt i jedziemy.
Anonymous - 30-01-2006, 11:14

no ja tez jeszcze nie białem boazerii na nogach i chce sie nauczyc :)
tylko u mnie to jedynie weekendy wchodza w gre poza tym nie wiem czy sie znajdą w wypozyczalni takie duze butki ;P
a ponoc na snowboardzie latwiej sie naumieć. Parapet trzyma nogi razem i sie nie rozjezdzają :)

Anonymous - 30-01-2006, 13:03

ja w tym roku pierwszy raz w zyciu zalozylem narty na nogi i jestem zachwycony, jesli ktos ma mozliwosc poszusowac (gdziekolwiek) to szczerze polecam.
pierwszego dnia aby pozbyc sie lekow - jazda na oslej laczce po 0,7l drugiego dnia obita cala d...., a trzeciego jazda na maxa.

Matejko - 30-01-2006, 13:38

arturro napisał/a:
po 0,7l drugiego dnia

znowu paliwo rakietowe piles?? co to ten drugi dzien 0.7l ?? :P

leppe a co tam w tym kamiensku jakis stok sztuczny czy tam juz bunkry tzn gory ?? :D

young - 30-01-2006, 13:39

arturro napisał/a:
jazda na oslej laczce po 0,7l

Hahahaha

Małe sprostowanie, miałem niewątpliwą przyjemność napić się z Arturem w Grudziądzu i muszę wam powiedzieć, że 0,7l dla Artura, to 0,25 dle każdego innego. Więc nie przesadżcie czasem :D

Oczywiście pomysł fajowy z tym "wzmocnieniem" też się pod tym podpisuję (sam tak zaczynałem)

A jeśli chodzi o Kamieńsk, to mogę jechać :)

Anonymous - 30-01-2006, 13:41

0,7 bylo pierwszego dnia, drugiego tylek obijalem
young - 30-01-2006, 13:42

Matejko napisał/a:
leppe a co tam w tym kamiensku jakis stok sztuczny czy tam juz bunkry tzn gory ??

Misiek, to Ty nie wiesz ?

Oczywiście to jest największy sztuczny nasyp w naszym województwie...kopalnia misiek, kopalnia !! :D

Jest tam super wyciąg krzesełkowy i wszystko jest dość profesjonalnie przygotowane, myślę, że początkujących idealna sprawa.

Matejko - 30-01-2006, 13:44

young napisał/a:
Jest tam super wyciąg krzesełkowy i wszystko jest dość profesjonalnie przygotowane, myślę, że początkujących idealna sprawa.

czyli dla mnie np. ale ja sprzetu nie mom :(

Leppe - 30-01-2006, 13:44

Oto co można się spodziewać po górce w Kamieńsku nie jest to Kasprowy ale do pojeżdzenia wystarczy.
http://www.gorakamiensk.nazwa.pl/
Chyba największy sztuczny nasyp na którym jest stok do zjeżdzania w polsce jest tam wypożyczalnia sprzętu narciarskiego kilka knajpek.

young - 30-01-2006, 13:47

Matejko napisał/a:
czyli dla mnie np. ale ja sprzetu nie mom

Misiek zobacz link Leppego, wszystko można wypożyczyć.

Anonymous - 30-01-2006, 14:00

a to moje tegoroczne narty

szkoda ze mam tak daleko do kamienska bo dlugo mnie nie byloby trzeba namawiac.

Hubeeert - 30-01-2006, 14:03

young napisał/a:
wszystko można wypożyczyć.

Ale nie buty narciarskie rozmiar 48 niestety - ćwiczone nie tylko w Polandzie.

young - 30-01-2006, 14:12

Hubeeert napisał/a:
Ale nie buty narciarskie rozmiar 48 niestety - ćwiczone nie tylko w Polandzie.

Nic dziwnego, z takim rozmiarem, to nart nie potrzeba :D