To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Ogólne - nareszcie w ASO

Anonymous - 21-09-2007, 16:01
Temat postu: nareszcie w ASO
Witam od ostatniego pozmienialo sie pare rzeczy autko wyladowalo w aso nareszcie!!!!!!!! koles co s wspomnial o przepustnicy ze trzeba ja wyczyscic i bedzie to kosztowalo 250 funtow :rolleyes: zwariowalem ale to nic powiedzial ze jak czyszczenie nie pomoze to nowa kosztuje 1400funtow jak to uslyszalem chcialem pojechac do salonu gdzie mi go sprzedali i :axe: wszystkich.i tu nasuwa sie pytanie czy czyszenie pomoze jesli nie czy kupic nowa czy po regeneracji i czy w polsce mozna kupis taniej ni 7000 tys zl to badziewie zwane przepustnica a i czy ta przepustnica bedzie pasowala do autka z kier po prawej angielskiej stronce moze ktos wie.
JCH - 21-09-2007, 20:02

Poszukaj o czyszczeniu przepustnicy w Dziale Carismy - tam GDI jest dużo więcej. Napisz też dokładnie jakie masz objawy to koledzy jeżdżący GDI wypowiedzą się na ten temat.
saphire - 21-09-2007, 20:58

Sam sobie wyczyść przepustnicę choćby benzyną ekstrakcyjną - kupisz uszczelkę pod przepustnicę za kilka funciaków, max 2h roboty i po zawodach - opis masz tutaj: http://lechr.internetdsl.pl/przepustnica/przep.htm

To proste jak budowa cepa. A mechanior chce cię skasować conajmniej 5x więcej niż to wartuje.

Anonymous - 03-10-2007, 15:46

saphire, ten opis naprawy to twoja robota, czy po prostu to gdzieś znalazłeś i udostępniasz potrzebującym? Jeżeli to twoje to gratuluję daru nauczania. Muszę przyznać, że ten pokaz to lux-robota.Tak czy inaczej warto się z tobą kolegować, bo albo masz łeb nie od parady, albo wiesz gdzie i jak szukać. Pozdrawiam.
JCH - 03-10-2007, 16:13

piejos napisał/a:
masz łeb nie od parady
... i jeszcze Ci rośnie ;) :mrgreen: 8)
saphire - 03-10-2007, 21:28

To nie jest mój opis - ktoś kiedyś to zrobił i pokazał a że jest dobrze obfotografowane i opisane to pokazywać potrzebującym trzeba.
Anonymous - 03-10-2007, 22:29

Jestem wśród Mitsumaniaków od niedawna, ale jak czytam posty to co raz bardziej zakochuję się w tym klubie. Widzę, że jeżeli potrzebna pomoc to otrzymuje się ją bez względu na to skąd się jest, kim się jest i co potrzeba. To jest piękne. :lol: Widzicie jak się jarzę? Szerzej już nie potrafię.
zako7 - 05-10-2007, 10:55

saphire masz może linka z czyszczeniem przepustnicy w silniczku 1,6 (4G18) :)
Student - 05-10-2007, 12:36

Zasadniczo w 1.6 się nie czyści bo nie ma tam powrotu gazów ale jak chcesz czyścić to rób tak samo jak w GDI to znaczy te same czynności tylko w 1.6 będzie mniej wężyków i chyba łatwiej.
Co do samego opisu trzeba zauważyć że pokazany jest na nim wyjęty silnik, oczywiście z punktu widzenia mechaniki nic to nie zmienia ale dostęp na samochodzie jest trudniejszy, szczególnie do śrub od dołu przepustnicy, ale da się bo sam robiłem.