[96-02]Colt CJ0 - [ALL] Mały problem z alarmem - gdzie zrobić odcięcie zapłonu
Anonymous - 26-09-2007, 17:40 Temat postu: [ALL] Mały problem z alarmem - gdzie zrobić odcięcie zapłonu Witam - otóż ostatnio chwaliłem się jak to podłączałem alar, zamiki itp.
Problem jest taki, że chciałem wstawić przekaźnik odcinający zapłon lub pompę paliwa.
Nie mogę jednak trafić na odpowiedni przewód - mierzyłem miernikiem, przeciąłem kilka kabli i nic - nie mogę trafić tylko miałem robotę to ładnie polutować i zaizolować.
Trochę nie uśmiecha mi się robić dalsze eksperymenty, wiem, że w najgorszym wypadku mogę pociągnąć kable od samej pompy, ale napewno jest gdzieś przewód w wiązce?
Druga sprawa to wydawało mi się, że dobrze podłączyłem się podłączyłem do krańcówki w drzwiach - przewód namierzyłem w wiązce od strony kierowcy, która idzie przy progu.
Okazało się jednak, że alarm reaguje tylko na drzwi od strony kierowcy - błem pewien, że kable z obu stron są zmostkowane ponieważ oświetlenie kabiny i kontrolka otwartych drzwi zapala się niezależnie czy jest otwarta strona kierowcy czy też pasażera - z tąd moje pytanie czy jakbym się podłączył do tego kabla, który idzie do kontrolki będzie OK?
Jeśli ktoś pamięta lub montował coś takiego niedawno - proszę o wskazówki, kolorki kabelków mile widziane
Pozdrawiam
Marcin-Krak - 28-10-2007, 13:07
freestyler, i jak udało Ci się rozwiązać sprawę
Jak nie, to odezwij się do użytkownika METODA - może pomóc
Anonymous - 29-10-2007, 07:56
Marcin-Krak napisał/a: | freestyler, i jak udało Ci się rozwiązać sprawę |
Szczerze odpowiadam - nie chwilowo z braku czasu, ale chcę dokończyć.
Pozdro
|
|
|