Space Star Ogólne - Uzbrajający się alarm
Anonymous - 28-09-2007, 11:05 Temat postu: Uzbrajający się alarm Witam. Mam taki problem - przy wyłączeniu alarmu i otwarciu tylnej klapy lampka się zapala - dioda od alarmu gaśnie - a alarm się i tak uzbraja po ok 1 min. Od wyłącznia.
Myślałem ze czujnik alarmu jest sprzężony z czujnikiem od światła wewnętrznego - ale wygląda że nie - bo światło sie włącza/wyłącza a alarm nie. Może ktoś coś poradzić. Alarm był zakładany w ASO - może ktoś wie jak to z reguły się podłącza?
saphire - 28-09-2007, 12:58
Pewnie jest podpięty pod krańcówkę od strony kierowcy a ta (przynajmniej w Cari) jest inna niż reszta na pozostałych drzwiach i klapie - zwykle tylko otwarcie drzwi kierowcy deaktywuje alarm - pozostałe drzwi i klapy nie.
Anonymous - 16-10-2007, 14:16
Zrobiłem parę testów - czasm alarm sie nie uzbraja po otwarciu tylej klapy a czasem się uzbraj - tak więc jest podpięty do czujnika w tylnej klapie - zastanawia mine tylko czy ten czujnik jest w zamku? Kiedyś na początku zdechło mi włącznie świetła przy otwieraniu tylnej klapy i wymienili cały zamek.
Anonymous - 17-10-2007, 01:50
Tak, czujnik jest w zamku, powiedz jeszcze jaki masz alarm i czy uzbraja się gdy klapa jest otwarta, czy dopiero po zamknięciu klapy.
Anonymous - 18-10-2007, 11:11
Na pilocie pisze Top Safe producent QUASAR Electronic. Uzbraja sie zaróno jak klapa jest otwart i zamknięta - a wcześniej sie po rozbrojeniu otwarciu i zamknięciu nie uzbrajał. Jak nic coś tam nie kontaktuje w tym zamku czasem. Muszę to rozebrać.
cns80 - 19-10-2007, 09:38
saphire napisał/a: | Pewnie jest podpięty pod krańcówkę od strony kierowcy a ta (przynajmniej w Cari) jest inna niż reszta na pozostałych drzwiach i klapie - zwykle tylko otwarcie drzwi kierowcy deaktywuje alarm - pozostałe drzwi i klapy nie. | Miałem tak w większości samochodów. Jeśli po rozbrojeniu alarmu nie otworzysz drzwi kierowcy to on się ponownie uzbroi niezależnie od tego czy klapa jest otwarta czy zamknięta. W jednym miałem nawet tak że musiałem przekręcić kluczyk w stacyjce, bo inaczej zamykał zamki i sam się uzbrajał
|
|
|