To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Galant E5xA - pulsujące światła i deska rozdzielcza

Anonymous - 02-10-2007, 14:20
Temat postu: pulsujące światła i deska rozdzielcza
Witam wszystkich mam takie pytanie zauważyłem że w moim Galu podczas wchodzenia na wyższe obroty zaczynają pulsować światła i deska rozdzielcza nie jestem pewien jaka jest tego przyczyna podejrzewam że może to być regulator napięcia jeżeli tak to może mi ktoś powiedzieć jaka może być cena i jaka może byc inna przyczyna tego zjawiska z góry dziękuje za pomoc
Anonymous - 02-10-2007, 22:54
Temat postu: Pulsujące światła
Jak Ci pulsują ? Kontrolki od ładowania akumulatora ?
Opisz dokładnie co Ci pulsuje ??

Anonymous - 02-10-2007, 23:05

pulsują światła mijani czyli zewnętrzne i cała deska rozdzielcza tak jakby spadało i wzrastało napięcie instalacji poza tym wszystko w porządku zadne kontrolki się nie zaświecają. jest to delikatne i częstotliwość wzrasta wraz z obrotami
Krzyzak - 03-10-2007, 17:53

to kup miernik z marketu za 15 zl sprawdz na akumulatorze jakie jest napiecie ladowania - wszystko sie wyjasni
jak bedzie pulsowac, to wina jest stabilizatora napiecia lub konczacych sie szczotek w alternatorze

Anonymous - 06-10-2007, 12:17
Temat postu: Pulsujące światłą
Krzyżak ma racje trzeba by zrobić pomiar. Niewykluczone że pada powoli regulator napięcia...
tomusn - 07-10-2007, 18:57

nie pada tylko padł, bo to nie jest norma
ja też tak miałem po wymianie regulatora z całkiem padniętego (brak ładowania) na taki co nei dawał stałego napięcia, po kolejnej wymianie - wszystko ok

Anonymous - 10-10-2007, 22:12

Jeśli masz wybór, to poszukaj miernika ze wskazówką, tanie cyfrowe za wolno się odświeżają i czasami pokazują coś zupełnie z kosmosu przy zmiennych przebiegach.
W poprzednim miśku to przerabiałem - jak padł regulator napięcia to efekty były właśnie takie jak u Ciebie.

Anonymous - 15-10-2007, 23:26

tak jak większość z was sądziłem że to regulator napięcia bylęm u elektryka i to potwierdził tak wiec wymiana i wszystko w porządku
Hubeeert - 16-10-2007, 00:15

will napisał/a:
tak jak większość z was sądziłem że to regulator napięcia bylęm u elektryka i to potwierdził tak wiec wymiana i wszystko w porządku

To teraz sprawdzić szybciutko jeszcze jedno.

Akumulator!

Regulatory napięcia nie padają same z siebie.