To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Car Audio - rodio z kodem

waldi-1 - 07-10-2007, 15:59
Temat postu: rodio z kodem
panowie i panie , czy ktosz was wie co zrobic jak jest kod w aucie? kupiłem sobie autko i chciałem włączyc radio cos naciskałem a potem mi wyskoczyły minusy na wyświetlaczu, da sie cos z tym zrobic? czy jak wyłacze kleme zresetuje mi sie? jak zamontuje inne radio to bede miał sterowanie z kierownicy?
Anonymous - 07-10-2007, 20:30
Temat postu: radio
wybacz ale z tego co piszesz niewiele mozna zrozumiec ,,kupilem autko" ,,minusy na wyswietlaczu"-brak konkretnych danych nawet chcac ci pomoc podajesz za malo konkretow -pozdro i napisz konkretnie i wtedy napewno bedzie pomoc
waldi-1 - 07-10-2007, 20:34

kupiłem samochod z fabrycznym radiem ktore ma kod przy właczeniu cos tam nacisalemi zamiast napisu kode wyskoczylo mi - - - - czy da sie cos sie z tym zrobic zeby to grało czy wyjecie klemy zresetuje radio? kod znalazłem chciałbym go wpisac ale nieda sie nic zrobic
josie - 07-10-2007, 22:40

A jakie to radio? Unitra czy Radmor?
Anonymous - 07-10-2007, 22:50

Wyjecie klemy nic raczej nie pomoze. Proponuje rzecz nastepujaca - kazde radio ma producenta (zazwyczaj jakiegos znanego jak sony,blaupunkt,philips itd) i model - z tymi danymi wchodzimi do internetu i pytamy mistrza googla - w wielu przypadkach znajdzie sie jakis generator i probojemy (ja rozkodowalem tak oryginalnego blaupunkta ze swojego miska ale pozniej zmienilem radio). Jedyny problem jaki mozemy napotkac to (np w przypadku oryginalnych radioodbiornikow oplowskich, notabede made by philips) dlugi czas oczekiwania po wpisaniu 3 nie wlasciwych kodow. Jednak w wiekszosci powinno wystarczy odlaczenie prądu aby znowu miec 3 proby. I tak do usr**** smierci. Generalnie w wiekszosci przypadkow powinno sie udac - szczegolnie w starszych odbiornikach.
waldi-1 - 08-10-2007, 18:11

no to jak cos to pomoze to mam citroena xantie z 96 roku
Anonymous - 08-10-2007, 20:37
Temat postu: radio
no ni normalnie zdrajca-to nie forum cytryny (zartuje) ale zeczywiscie na ich forum znajdziesz wiele ciekawych informacji a o radiu napewno
waldi-1 - 08-10-2007, 20:53

nie no niezdrajca, moim podstawowym samochodem jest nadal galant, cytruna to tylko tak na handelek, a jak poszukac ten forum cytryny?
Marcin-Krak - 08-10-2007, 23:20

waldi-1 napisał/a:
a jak poszukac ten forum cytryny?

1. www.google.pl
2. wpisujesz "citroen forum"
3. klikasz na wybrany link
Powodzenia :mrgreen:

karolgt - 08-10-2007, 23:34

waldi-1 Nie znam sie na tych kodach, jedynie wiem ze zawsze szuka sie jakiś generatorów i to załatwia sprawe.
Jednie moge Ci polecić podjechanie na giełde w Balicach w sobote lub niedziele. Pochodzić troche po stoiskach, znaleźć jakąś wzbudzajaca zaufanie osobe i poprosic o pomoc. Ci ludzie często naprawde się na tym znają. Nie wiem czy radio masz wyciagane czy nie, więc albo weż je do ręki ze soba albo kogos popros do samochodu. Oczywiście dla bezpieczenstwa nie jedz sam :)

waldi-1 - 09-10-2007, 16:37

marcin zrobiłem tak jak gadasz ale nic niema konkretnego, karol radio mam niewyciągnięte a samochodem niemoge podjechac ponieważ jes z niemiec więc sam wiesz