To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

MitsuManiaki.com - REJESTRACJA MITSUMANIAKÓW JAKO STOWARZYSZENIA

Firebee - 07-10-2007, 16:59
Temat postu: REJESTRACJA MITSUMANIAKÓW JAKO STOWARZYSZENIA
Witajcie. Jakiś czas temu uznawaliśmy to za niekonieczne, jednak powoli dochodzę do wniosku, że takie coś jak stowarzyszenie bardzo bym nam się przydało...

Do czego?
Np by wynegocjować grupowe ubezpieczenie w firmie ubezpieczeniowej (czy to OC, czy AC) - nie musimy tego ubezpieczenia brać natomiast podpisując się jako "potencjalni klienci" czy skorzysta jedna osoba, czy wszyscy - zniżka będzie taka sama
Jako stowarzyszenie jesteśmy bardziej wiarygodni dla takiej firmy i możemy przeprowadzać negocjacje...
Stowarzyszenie także w wielu innych rzeczach będzie nam przydatne dlatego zapytuję Was:

CZY ZAKŁADAMY STOWARZYSZENIE?

Oczywiście Was to nic nie będzie kosztować.. Ewentualne koszty poniesiemy ze sponsoringu itp..

Co to jest stowarzyszenie i jak założyć czytajcie np tutaj

ankieta trwa 7 dni, jesli będziecie przeciwni nic nie zakładamy, jeśli za - biorę się do roboty. Bez Waszej akceptacji nie będzie stowarzyszenia, bo stowarzyszenie to minimum 15 osób...

Proszę nie pytać o szczegóły, gdyż sam do końca się nie zdążyłem wczytać w zasady działania. Pytam orientacyjnie.

Pozdrawiam
Firek

Robson86 - 07-10-2007, 17:33

Jak dla mnie jest to swietny pomysl. Jestem jak najbardziej ZA :)
pozdroo

saphire - 07-10-2007, 17:40

Jestem za a nawet przeciw ;)
gigant87 - 07-10-2007, 19:30

jestem ZA

heheh, tak pół serio, to może partię polityczną załóżmy... do koalicji z Partią Kierowców :lol: :lol: :lol:

arekp - 07-10-2007, 19:50

Tak, za ... glownie z tego powodu, ze latwiej bedzie uzyskac sponsorow corocznych zlotow.

stowarzyszenie zarejestrowane rowniez jako dzialalnosc gospodarcza pozwoli np. sprzedawac reklamy na serwisach okoloklubowych i wystawiac za to faktury.

turek61 - 07-10-2007, 19:51

jestem ZA
Firebee - 07-10-2007, 20:28

arekp napisał/a:
Tak, za ... glownie z tego powodu, ze latwiej bedzie uzyskac sponsorow corocznych zlotow.

stowarzyszenie zarejestrowane rowniez jako dzialalnosc gospodarcza pozwoli np. sprzedawac reklamy na serwisach okoloklubowych i wystawiac za to faktury.

faktury zawsze wystawiane byly przez moja firme, odliczałem VAT tylko. ale sponsorow na pewno przyciagnie.

przy okazji, jesli ktos jest tu kto zna sie na rejestracji stowarzyszenia prosze o pomoc
bede tez rejestrowal jeszzce cos, ale to niespodzianka:P i zrobie to bez pytania:P niech zyje demokracja :butthead:

akbi - 07-10-2007, 20:56

Cytat:
Czy jesteście za rejestracją Mitsumaniaków jako stowarzyszenia

Jestem Za

Firebee napisał/a:
niech zyje demokracja :butthead:

również ZA :D

Anonymous - 08-10-2007, 07:19

Oczywiście że jestem ZA !!
Anonymous - 08-10-2007, 07:33

Jes, jes, jessss ;)
gulgulq - 08-10-2007, 08:51

jeśli to zrobimy to wszyscy na tym straca a reszta zyska :) :)

ZA

Adaho_krak - 08-10-2007, 11:24

ZA !!
McDoune - 08-10-2007, 11:26

brzmi dobrze, za :mrgreen:
Grześku - 08-10-2007, 11:54

Firebee napisał/a:
Jako stowarzyszenie jesteśmy bardziej wiarygodni

skoro tak.... :twisted:

szkody nam to chyba nie przyniesie, więc jestem na tak.

zako7 - 08-10-2007, 12:20

Wielkie TAK