To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Lancer C6x i starsze - [C62A 1,5]spadek obrotów ???

Anonymous - 11-02-2006, 11:48
Temat postu: [C62A 1,5]spadek obrotów ???
czesc wszystkim w mojej mitsi znowu problem otóż powymianie oleju i filtra powierza podczas jazdy obroty spadają do zera i czasem wracaja na poprzednią wartość a gdy podczas toczenia sie przelączam na neutralny bieg gasnie nie mam pojecia co to moze byc moze coś przy wymianie filtra coś zbroilem lub coś ze skrzynią biegow a z automatami do czynienia nie mialem i w sumie nic niewiem na ich temat please help ! :)
pozdrawiam

tomusn - 11-02-2006, 22:50

rav na neutralny przełącza się tylko na postoju, jeżdzij tylko na D i tylko na "długich" czerwonych włączaj na N
luk_szc - 11-02-2006, 23:40

Po wymianie oleju też miałem taką historię ( gasł na wolnych , na obciążonych skrzynią obrotach ) - serwis , dwie minuty na MUT i po sprawie .
No i raz co go bolało bo jakiś błąd wybrania wałka w skrzyni miał i też gasł , ale reset kompa pomógł ( odpiołem akku ).

Anonymous - 12-02-2006, 15:40

sproboje reseta mam nadzije ze cos sie stanie "cud" hehe dzieki i gasnie mi podczas codziennej jazdy a wolnych jakos sie trzyma dam znac jutro czy sie udalo
pozdrawaim

[ Dodano: 18-02-2006, 00:00 ]
wymienienie cewki zapłonowej w 100% zlikwidowalo usterke
pozdrawiam

[ Dodano: 10-03-2006, 23:27 ]
co sie okazalo glupia kostkachyba od obrotomierza dochodzaca do cewki zaplonowej brak stykow i stad te wariacje z obrotami
:roll: