[92-96]Lancer CB0 - Nie pracuje na benzynie
Anonymous - 21-10-2007, 15:42 Temat postu: Nie pracuje na benzynie Witam!
Jestem tu nowy. Nazywam sie Milosz i kupilem niedawno Lancera GLXi z '93 roku.
Narazie jestem bardzo z auta zadowolony jednakze silnik nie chce pracowac na benzynie.
Auto musze odpalac na gazie.
Co moze byc przyczyna? Poprzedni wlasciciel mowil ze cos pstryka kolo radia - jakis przekaznik padl?
Czytalem tez o wymianie kondensatorow w ECU, moze to byc przyczyna?
Silnik 1,6.
Dziekuje z gory za rady.
Anonymous - 21-10-2007, 15:53
Sprawdź pierwsze pompkę paliwa, czy daje paliwo, przyczyn może być dużo, wtryski zastałe,
Anonymous - 21-10-2007, 16:02
Poprzedni wlasciciel mowil ze slychac jest nieraz takie klikanie. Mi sie wydaje ze tez cos takiego slysze. Ok zaczne sprawdzac wsyzstko od poczzatku. Od pompki poprzez wszystkie kable. Ma ktos jakies schematy elektryczne do tego auta?
Anonymous - 21-10-2007, 17:27
tu cos bedzie http://www.mitsubishi-gra...opic.php?t=3446
Anonymous - 21-10-2007, 21:18
mocno szarpie czy wcale nie odpala ?
która generacja instalacji gazowej I , II ?
Anonymous - 21-10-2007, 23:03
Instalacja IV gen wtrysk AC stag. Wogole nie chce odpalic. Ja jadac slyszalem ciche klikanie z okolic deski. Poprzedni wlasciciel mowil ze nieraz jak odpali na benzynie to kliknie i gasnie.
Niewiem ile w tym prawdy ale jest zawsze jakis pkt zaczepienia.
wichura1 - 22-10-2007, 00:10
Po przekręceniu kluczyka na ON słychać pstrykanie wtrysków? Taki wyraźny warkot z pod maski. To słychać przed zgaśnięciem kontrolki: "check engine"
Anonymous - 22-10-2007, 15:47
Slychac klikanie wtryskiwaczy podczas proby odpalenia na benzynie. Nie jestem pewny tylko czy pompa pracuje. Podczas wlaczenia zaplonu nie slysze takiego ciaglego bzyczenia tylko takie pojedyncze pstrykniecie.
wojmi1 - 22-10-2007, 16:08
Po pierwsze sprawdz czy masz benzyne w listwie wtryskowej
1 zdejmij przewod gumowy z konca listwy/ najlepiej w miejscu dzie laczy sie z przewodem metalowym powrotu benzyny do zbiornika/ jezeli poplynie benzyna tzn pompa dziala
2 to co tam stuka pod nogami to jest przekaznik gl po zalaczeniu zaplonu ecu zalancza obwody przez przekaznik m.innymi pompe - sprawdz czy wogole dochodzi prad do pompy na grodzi od strony komory silnika jest pin gdzie mozna podpiac zasilanie na pompe sprawdz wogole przekaznik
Hugo - 22-10-2007, 20:47
Milosz_GLXi napisał/a: | Podczas wlaczenia zaplonu nie slysze takiego ciaglego bzyczenia tylko takie pojedyncze pstrykniecie. | Podczas włączenia zapłonu nie usłyszsysz pompy paliwa. W tych autach pompa zaczyna pracować dopiero wtedy, gdy rozrusznik obraca silnikiem.
Anonymous - 23-10-2007, 21:47
wojmi1 napisał/a: | Po pierwsze sprawdz czy masz benzyne w listwie wtryskowej
1 zdejmij przewod gumowy z konca listwy/ najlepiej w miejscu dzie laczy sie z przewodem metalowym powrotu benzyny do zbiornika/ jezeli poplynie benzyna tzn pompa dziala
2 to co tam stuka pod nogami to jest przekaznik gl po zalaczeniu zaplonu ecu zalancza obwody przez przekaznik m.innymi pompe - sprawdz czy wogole dochodzi prad do pompy na grodzi od strony komory silnika jest pin gdzie mozna podpiac zasilanie na pompe sprawdz wogole przekaznik |
Zdjalem przewod, ten od strony regulatora cisnienia. Sprobowalem odpalic nic nie poplynelo.
Odkrecilem przewod z drugiej strony, poleciala benzyna. Probowalem odpalic nic nie poplynelo.
Spialem pompe na krotko kablem przy scianie grodziwej nic nie poplynelo auto dalej nie pracuje na benzynie. Ale jak spinam na krotko to wszystko pracuje tak jakby byl zalaczony zaplon tylko nie dziala pompa.
Ciezko sie dobrac do pompy? Trzeba bak zdejmowac?
akbi - 23-10-2007, 22:17
Milosz_GLXi napisał/a: |
Ciezko sie dobrac do pompy? Trzeba bak zdejmowac? |
Niestety trzeba.
|
|
|